Title Image

Symptomer er kroppens signaler

#1 Symptomer er kroppens signaler

Symptomerne er ligesom et blinkende rødt lys på instrumentbrættet i en bil. Det angiver at der er noget er galt. Det at eliminere et symptom er som at tage en hammer og smadre lyset - Swami Vishnu Devananda.

Den homøopatiske konsultation & helbredelses proces er bl.a. bygget op omkring læren omkring forståelse af din krop og hvordan dens signaler kommunikerer med dig. De symptomer som du manifesterer er måden hvorpå kroppen ønsker at fortælle dig at der er en ubalance. Et signal kan typisk være sygdom, smerte eller psykisk uro. I sundhed forsøger kroppen hele tiden at være i ”Homøostasis”. Denne balance regulering udtrykkes ved hjælp af symptomer. Symptomer er derfor kroppens selv-regulerende og selv-helbredende evne til at genfinde balance på, og skal derfor ikke undertrykkes, men stimuleres.

Symptomer er kroppens selv-regulerende og selv-helbredende evne til at genfinde balance på, og skal derfor ikke undertrykkes, men stimuleres.

Ordet “symptom” kommer fra Græsk og betyder et “signal”. Walter B. Cannon, medicinsk læge, beskriver i sin klassiske medicin bog “The Wisdom of the Body”, hvordan kroppen på sin egen sofistikerede måde beskytter sig og helbreder sig selv. Dr. Med. Hans Selye, som betragtes faderen til stress teorien, har taget Cannons teori et skridt videre. Han mener, at kroppens symptomer er organismens kamp imod infektion og stress. I stedet for at se symptomerne som kroppens nedbrud, ser han disse som kroppens egen måde at beskytte og helbrede sig selv.

Inden for den konventionelle medicin ser man kroppens symptomer som sygdommen, og det at symptombehandle, er den bedste måde at helbrede på. Modsat i homøopatiens verden; her benyttes kroppens symptomer som signaler og vejskilte til at finde den rette medicin. Ny forskning har vist, at feber blot er kroppens måde at helbrede sig selv på. Feber følges af en bakterie eller virus. Matthew Kluge, University of Michigan Medical School, har vist at kroppen forebygger infektion ved at producere feber. Kroppen er derfor i stand til at producer Interferon (IFNs er kroppens naturlige proteiner som immunsystemets celler producerer, som modangreb af fremmedlegemer som virus, parasitter og kræftceller). Feber bevirker også at der sker en forøgelse af hvide blodlegemer, som er en del af kroppens immunforsvar, som bekæmper infektion.

Når feber anerkendes som kroppens egen forsvarsmekanisme, er det forståeligt at aspirin ikke altid er løsningen, da det underminerer kroppens egne funktioner. Der er selvfølgelig tilfælde hvor feberen bliver så høj, at patientens helbred kommer i fare. Derfor skal homøopatien altid bruges sammen med konventionel behandling i ekstreme tilfælde, hvor hurtig indgriben er nødvendig. Moderne medicinsk videnskab anerkender dog i dag mere og mere symptomer som kroppens forsvars adfærd. Hoste har i lang tid været kendt som en beskyttende mekanisme, hvorpå luftvejene renses og tømmes. Diarré er kroppens måde at fjerne patogener og irritation fra tarmene. Diverse udflåd forstås som kroppens måde at komme af med slim, døde bakterier, virus og døde celler.

 

Læs videre her om Lighedsprincippet…