Title Image

Archive

BOTHROPS LANCEOLATUS (DEN GULE HUGORM)

*Blodpropper – Trombose eller trombosetendens
*Betændelse i åreknuder (flebitis & tromboflebitis)
*Slagtilfælde (hjerneblødning) – afasi & lammelser
*Blindhed & blødning i øjet (diabetisk retinopati)
*Modgift til slangebid

 

Midlet bruges primært til tromboser og indre blødninger, som hjerneblødning (apopleksi) med efterfølgende senfølger og beskadigelse af væv; afasi (mistet tale evne) & lammelser i kroppen.

 

Blodpropper

Blodpropper (tromboser) ses primært i dybere vener i ben, bækkenet, arme og centrale vener i lungerne (dyb venetrombose DVT).  Midlet kan derfor med stor effekt bruges præventivt før og under lange flyverejser, for at undgå blodpropper (Apis).

Trombosen kan være en blodprop i benet, der fører til en tromboflebitis med tilhørende symptomer. Det kan involvere hjertet og kan føre til en perikarditis eller et hjerteanfald, eller tromboser i hjernen, der fører til et slagtilfælde med store skader til følge. Tendensen til at danne blodpropper kan blive så alvorlig, at skade på halspulsåre & arterier kan forekomme (åreforkalkning).

Vi tænker ofte på Arnica som apotekets blodfortyndende middel. For at kunne skelne mellem de to midler må der kigges på årsagen: Arnica er specifikt for blodpropper efter hovedtraumer eller udefrakommende slag. Bohtrops er et mindre og ofte glemt middel, hvor blodproppen er forårsaget af indre processer og skader, som betændelse i vener eller blodkar, som medfører vaskulære hændelser.

 

Betændelse af åreknuder

Betændelse I åreknuder (flebitis) eller infektion efter åreknudeoperation (Pulsatilla, Hamamelis, Calc Fl.) Betændelsen ses i venerne og kan udvikle sig til blodpropper grundet koagulation af blodet (tromboflebitis). Smerterne er så voldsomme, at du oplever rystelser i kroppen og al bevægelse forværrer smerterne og tilstanden.

 

Blødningstendens

Udover tendens til dannelse af blodpropper, ses også blødningstendenser i midlet. Midlet kan gives ved slagtilfælde & apopleksi, som har efterladt senfølger og skader på væv. Eksempelvis kan Bothrops gives efter et slagtilfælde i venstre side af hjernen med lammelser i højre side af kroppen. Lammelsen kan være i en arm eller ben, ansigtet, men primært i den ene side af kroppen (hemiplegi). Der kan også være tale om lammelser i halsen, hvor patienten har svært ved at synke.

Efter et slagtilfælde udvikles afasi, hvor du har mistet evnen til at tale og gestikulere. Det særlige ved Bothrops er, at du sagtens kan bevæge munden, men har mistet tale evnen og de rigtige ord der skal siges. Lammelsen sker i hjernen og ikke i munden (Crotalus cascavella). Du har et klart billede af hvad du skal sige, men du kan ikke sige det og udtrykke det rigtigt. Du siger ofte de forkerte ord, når du kommunikerer. Dette kan medføre til stor irritation, frustration og vrede, som ofte ses efter et slagtilfælde.

Bothrops kan også anvendes efter operationer og anæstesi (bedøvelser), hvor samme symptomer kan opleves. Der er ingen klar diagnose af et slagtilfælde, men tale evnen er påvirket. Tænk på Bothops i denne situation.

Blødning i øjet er et væsentligt symptom på midlet. Midlet anvendes bl.a. ved diabetisk retinopati. Flere år med forhøjet blodsukker påvirker de små blodkar i øjets nethinde, som bliver mere skrøbelige og kan briste. Når karrene brister, opstår der små blødninger, som kan give skader på nerverne i øjet.

Et andet unikt særkende ved Bothrops er blindhed, specielt blindhed om dagen og blindhed efter slagtilfælde. Bothrops er det primære middel til mennesker, der bløder i øjet under et slagtilfælde.

Bohrops kan også tænkes på i akut hypertensiv krise, der kan føre til et slagtilfælde. Alle slangemidlerne har hjertekar sygdomme og forhøjet blodtryk (Lachesis). Men Bothrops udvikler forhøjet blodtryk (hypertension) efter et slagtilfælde. Blodkarrene har lidt skade p.g.a tilstopninger. Blodtrykket har derfor ændret sig for at imødekomme behovet for mere blodtilførsel.

 

Svækkelse af krop & sind

Efter en hjerneblødning, ses ofte ekstrem træthed og svaghed. Det opleves både som fysisk svaghed og mental forvirring. I den fysiske svaghed finder vi en tendens til at besvime af anstrengelse; hvis du rejser dig op, står for længe, forsøger at støvsuge eller gøre rent. Blodtryk falder hurtigt, hjertet banker svagt og kan føles som om at det holder op med at slå. Du føler dig svag af svimmelheden og vil gerne ligge ned.

P.g.a manglende blodstrømning til lemmer, føles du kold og ekstremiteterne har en bleg og blå misfarvning. Ansigtet kan være plettet eller mørkerødt eller lilla.

Du er så træt at du bare ønsker at sidde eller ligge ned, eller at sove hele tiden. Ikke søvnig som i narkolepsi (opium) eller som i post-hovedtraume patienter (Arnica, Nat Sulph). Svækkelsen af kroppen gør at du ikke kan fungere som du plejer: Kroppen fungerer ikke som før. Du kan ikke lave sport eller løfte vægte. Du kan være så svag, at bare det at spise er en udfordring.

Den mentale svaghed har at gøre med at kunne holde fokus, især efter et slagtilfælde. Du kan være virkelig desorienteret. Sindet vandrer, det samme gør talen. Du har en tendens til at være stille. Det kan tage måneder at udvikle talen igen. Du er måske i stand til at svare fuldt ud, men din tale vandrer. I Bothrops er sindet svagt og tankerne vandrer dovent fra den ene tanke til den anden.

 

Doctrine of signature – Hæmotoksin

Det homøopatiske middel Bothrops er fremstillet af slangegift fra Bothrops Lanceolatus (den gule hugorm). Homøopatisk medicin er fremstillet og fortyndet til doser, som gør at medicinen ikke bevarer de kemiske bestanddele og dermed giftige egenskaber af giftstoffet. Forskellige slangers gift angriber kroppen på forskellige måder. Bothrops’ gift er en hæmotoksin, det vil sige giften beskadiger blodet og de røde blodlegemer, forstyrrer blodkoagulation og får blodet til at størkne til blodpropper. Fordi kroppen kæmper imod giftens effekt og nedbryder blodpropperne hurtigt, vil giften forårsage indre blødninger og beskadigelse af det lokale væv. Derfor ses både blodpropper og indre blødninger i midlet.

Hæmotoksisk skade er meget smertefuld og kan forårsage permanent skade. Slangebid fra Bothrops kan forårsage hævelser, koldbrand og lammelser i lemmer og i alvorligste tilfælde død.

 

 

AVENA SATIVA

*Apotekets naturlige sovemedicin som beroliger nervesystemet
*Støtter håndtering af abstinenssymptomer i.f.m. nedtrapning af kemisk medicin & rusmidler
*Støtter udrensningsorganer & hjernen hos misbrugere; alkoholikere & narkomaner
*Alkoholisme med diabetes & andre neurologiske sygdomme som Parkinson
*Støtter de mandlige kønsorganer ved seksuel udmattelse

 

Hvem havde tænkt at havren og havregrød har en beroligende effekt på os?! Midlet Avena Sativa giver energi og næring til et udbrændt nervesystem og hjerne.

I midlet ses markant træthed og udmattelse af nervesystem. Udover at hjælpe din søvn og nedtrapningsprocess af medicin, er midlet også anvendelig hvis du aldrig er kommet dig over alvorlig og lang tids sygdom eller hvis du har alvorligt væsketab (China, Kali-Phos).

 

Kronisk Søvnløshed

Grundet midlets beroligende effekt på nervesystemet, anvendes midlet til mange former for søvnproblemer. Midlet vil stabilisere dit søvnmønster (melatonin):

 • Bruges især hvis du har et alkohol- eller rus misbrug og din søvn er forstyrret. Beroliger dit nervesystem og støtter lever og udrensningsorganerne.
 • Søvnløshed; for dig som er for udmattet til at sove eller ikke kan sove p.g.a. smerter.
 • Søvnløshed efter lang tids sygdom og svækkelse.
 • Søvnløshed efter perioder med bekymringer eller overbebyrdet på job og arbejdet.
 • Specifikt middel til Ældre som ikke kan sove og som lider af tremors og rystelser, som Parkinson’s, epilepsi og andre ufrivillige bevægelser. Midlet vil berolige og styrke nervesystemet.
 • Kronisk søvnløshed med markant træthed & svækkelse (Burn-out)

 

Minimere abstinenser i udtrapningsprocesser

Avena Sativa er en naturlig smertestillende medicin. Kan anvendes til alle former for misbrugere som skal have hjælp til nedtrapning af medicin, for at minimere abstinenser; Morfin, heroin, smertestillende medicin, som er yderst vanedannende, både fysisk som psykisk (Proteus, Nux V, Opium). Nedtrapning skal altid gøres langsomt og i samråd med din læge eller udtrapningsterapeut.

Støtter udrensningsorganer & hjernen hos misbrugere; alkoholikere & narkomaner (heroin, kokain, cannabis, marijuana). Der ses ofte overstimuleret og overgearet nervesystem, nervøsitet, neurologiske symptomer, brain-fog og stor irritation (Nux V, Sulphur).

Abstinenssymptomer ved nedtrapning af kemisk medicin & psykofarmaka, beroligende medicin som Valium, Benzodiazepiner, sovemedicin. Hjælper nervesystem og hjernen til at stabilisere sig i.f.m. dosis reduktion.

Kan anvendes hvis du ønsker at trappe ud af din sovemedicin. Avena Sativa har en afslappende virkning på nervesystem og balancere søvnrytmen. Giver næring til hjernen og nervesystemet.

Husk aldrig at udføre udtrapning på egen hånd! Tal med din læge og bliv enige om en nedtrapningsplan!

 

Spiseforstyrrelser

Avena Sativa kan benyttes ved spiseforstyrrelser; anorexi eller hvis du i længere tid ikke har fået mad og næring nok. Du bor alene og har ikke lyst til at lave mad. I stedet lever du af dåsemad og får ikke næring nok.

 

Støtter mandens rejsningsproblemer

Tonic for de mandlige kønsorganer. Til manden som er udmattet og har mistet sin seksuelle styrke (erektil dysfunktion). Enten efter sygdom, stress, efter for meget sex eller masturbation. Der ses lave testosteron niveauer.

 

 

 

 

 

Carcinosin

* Kronisk søvnløshed
* Kronisk træthed & udbrændthed
* Nedbrudt immunsystem. Du er aldrig kommet dig over høj feber & infektionssygdom
* Hjernetåge efter bedøvelser hos tandlægen eller hospitalsoperationer, efter blodtab, efter tab af søvn, efter indtagelse af medicin (Gelsemium)
* Autoimmune sygdomme: Allergi, høfeber, diabetes, leddegigt, cancer
* Mange former for angst, især for sygdom (cancer), for at miste kontrol
* OCD, PTSD
* Essensen af Carcinosin er undertrykkelse: vaccine, konventionel medicin, vrede, sorg & overgreb psykisk som fysisk

 

Søvn er vigtig for at kroppen kan regenerere & rense alle toksiner ud af kroppen. Lider du af langvarige søvnproblemer, så er Carcinosin (Cocculus & Ignatia) et af de største EMF midler. Du er ikke i stand til at få den dybe søvn & du føler dig aldrig udhvilet. Dine fødder er iskolde om aftenen så du tager altid sokker på når du skal sove. Du sover altid på maven!

 

EMF påvirker nervesystemet. Du har mange nervøse tics, især omkring øjnene. Du blinker nervøst og sukker højlydt hele tiden. Du bider også negle!

 

Støtter immunforsvaret hvis du har kroniske infektioner eks. Kronisk bihulebetændelser, infektioner i led, samt aldrig er kommet dig over din influenza, lungebetændelse eller kyssesyge. Dit immunsystem er nedbrudt & du har enten uforklarlig høj feber eller har vedvarende lav feber & influenzasymptomer efter virus eller bakterie infektioner.

 

Midlet hvis du er diabetiker & du ikke kan styrer dit blodsukker pga. EMF-påvirkning (Phosporus). Udover diabetes i familien ses også cancer.

 

Du har mange typer angst eller mentale diagnoser, samt afhængigheds problematikker.

 

PTSD; du har oplevet voldsom chok, stor sorg eller grove krænkelser som den tilbagevendte soldat, fysiske & psykiske krænkelse af børn, eller ægtefælle. Du har levet i et ulykkeligt ægteskab hele dit liv, eller har levet i stress & frygt i mange år.

 

Midlet effektivt til personer & studenten som er perfektionist & som kun går efter topkarakter. Derfor også kaldet ”12-tals midlet”! Der er stor eksamensangst! Kontrol er hovedordet. Du arbejder foran computer i timevis. Kollapser pga. overarbejder & at du overgår dine grænser. Du har ofte hovedpine & mavepine. Din koncentrationsevne udfordres & du begynder at blive ligeglad med ting som du før havde stor passion for.

 

Carcinosin er det mest senstive middel i apoteket. Du bliver nemt påvirket af stimuli & du er ikke i stand til at skærme dig & holde dine grænser. Carcinosin har stor elektro-sensitivitet & svage forsvarsmekanismer. Men modsat Phosporus, Electricitas & Rhododendrum, elsker Carcinosin tordenvejr. Carcinosin kan ligefrem blive euforisk under tordenvejr! (Sepia)

 

Oscillococcinum (Anas Barc Co.)

* Influenza
* Forkølelse
* Smerter; knogler, muskler & i hovedet
* Senfølger
* Alvorlige herpes udbrud

 

Den ultimative forkølelse og influenza medicin, hvor smerter i kroppen er udtalt!

Oscillococcinum og Influenzinum, de to vigtige influenza medicin som er værd at have I dit homøopatiske medicinskab:

 • Tages præventivt i vinter månederne for at undgå forkølelse & influenza
 • Tages i stedet for influenza vaccinen (Influenzinum)
 • Kan også tages for bivirkninger af vaccinenen; her ses alvorlige smerter i knogler, muskler og hovedet, med angst
 • Hvis du tager Oscillococcinum eller Influenzinum tidligt og i første fase af din forkølelse, kan du tage en længerevarende forkølelse/influenza i opløbet og komme hurtigt på fode igen
 • Effektiv ved alvorlige herpes udbrud og skoldkopper
 • Også effektiv i fugleinfluenza – gives sammen med lægemidlet Tub Avario
 • Senfølger specielt muskelsmerter, muskeltræthed & ømhed (Gels)

Symptomer er: Pludselig høj feber, brændende smerter og smerter i knogler, hovedpine, har brug for selskab, og er ikke i stand til at arbejde. Du har en tendens til at være bange for at blive syg og for at blive smittet af farlige baktier, vira. Stor angst medicin.

 

Se hvordan du kommer hurtigere gennem din forkølelses & influenza her!

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

og vær altid på forkant med dit helbred!

Du modtager kun nyhedsbreve et par gange om året med de bedste tips til hvordan homøopati kan hjælpe dig.