Title Image

Case Studies

“If someone wishes for good health, one must first ask oneself if he is ready to do away with the reasons for his illness. Only then is it possible to help him.” – Hippocrates

Case studies

– Behandlingsforløb fra det virkelige liv

Følgende case studies er blevet forenklet for nemheds skyld. Navne på klienter er tilbageholdt, og deltaljer er forkortet for at sikre persondataloven. Formålet med disse cases er:

 

At vise homøopatiens mangfoldige virke og effektivitet; som akut, kronisk, og præventiv medicin.

Homøopati kan heale på et dybere plan, selv traumer og sygdomme lang tid tilbage i generationer.

Som bevis for at homøopati ofte benyttes når den konventionelle medicin har givet op.

Homøopati bruges som komplementær medicin, i svær patologi og kroniske lidelser.

1 medicin for alle dine skavanker!

Homøopatisk medicin: Argentum Nitricum 30c
SANGERINDE MISTER STEMMEN

Kvinde på 43 år kontakter mig primært fordi hun mister stemmen når hun synger. Hun har svært ved at holde tonerne, og stemmen forsvinder momentvis når hun synger høje toner. Det føles som om hun ingen kræfter har i stemmen og hun er hæs. Hun har tendens til at blive øm og hævet i halsen & ansigt. Har stikkende smerter. Hun har fået tjekket stofskifte og skjoldbruskirtlen for sygdomme, men disse viser ingen ubalancer. Klient har sunget i 30 år og er også sangskriver. Klient mener selv at hun lider af psykosomatiske symptomer. Hun har en historie med nervøsitet & præstationsangst. Generelt dårligt immunforsvar og akne, og mave-tarm problemer.

 

Ordineret homøopatisk medicin: Argentum Nitricum 30c

 

Arg Nit blev ordineret som en konstitutionel medicin, en holistisk behandling af hele mennesket. Både fysiske symptomer som tab af stemme, med stikkende smerter i hals & mave-tarm problemer, samt mental/følelsesmæssige symptomer som præstationsangst & nervøsitet.

 

Medicinen er et mineral (Sølv & Nitrat) repræsenterer det kunstneriske & kreative element. Arg Nit har et udtalt behov for kreativ udtryksformer. Klient ønsker at satse 100% på sin sangkarriere, med udgivelser af sine egne sange, album og koncerter. Men bliver begrænset af en svækket stemme samt præstationsangst. Arg Nit er en af de store medicin typer indenfor “Aphonia”, tab af stemme, især for sangere, og personer som bruger stemmen meget. Mange kunstnere lider af en skræk for at optræde, som erkendetegnet for Arg Nit.

 

Arg Nit medicinen bliver kaldt for ”Hvad nu hvis” medicinen. Den bekymre sig og har en dybtliggende forventnings angst. Medicinen benyttes også som en beroligende medicin ved eksamensangst og flyskræk.

 

Resultat:

 

 • Mærkbar forbedring i stemme, som er blevet mere stabil og klar
 • Mindre øm i hals, ingen hæshed
 • Ansigt mindre hævet og ser sundere ud
 • Forbedring af immun forsvar, især ved menstruation, hvor klient altid følte sig forkølet
 • Hud & akne forbedret
 • Mere ro, overblik og ”gå-på-mod”

 

Et godt eksempel på effekten af en konstitutionel behandling, det vil sige ordinering af en medicin til flere symptomer som dækker både det mentale og fysiske plan, med klar forbedring i generel velbefindende og styrkelse af immunforsvar.

Homøopatisk medicin: ANT CRUDE 6C, THUJA 6C, NITRID ACID 6C
SEJLIVET FODVORTE (VERRUCA PLANTARIS)

Ung kvinde kontaktede mig på email vedrørende en stor fodvorte under venstre fod, som hun havde haft i meget lang tid. Klient havde forsøgt sig med konventionel behandling. Men intet hjalp. Fodvorten kom altid tilbage og var blevet så stor & hård, at den gjorde ondt når hun gik og støttede på foden.

 

Klient startede homøopatisk behandlings program med ANT CRUDE 6C, THUJA 6C, NITRID ACID 6C. I løbet af 6 uger tørrede fodvorten langsomt ud og faldt til sidst af. Den er ikke kommet tilbage siden.

 

Ant Crude: Apotekets fodvorte medicin. Hud rå, tør med hårde hornagtige vækster på huden. Vorterne viser sig i grupper. Huden er meget øm, og smerter ved berøring & bevægelse.

 

Nitric Acid: Ru & kantede vorter. Mange smerter. Revner let & tendens til at bløde.

 

Thuja: Tendensen til at danne alle former for vorter, med miasmatisk behandling.

 

Fodvorter som normalt er sejlivet og tager lang tid at behandle, kan behandles hurtigt og effektivt med homøopati. Den underliggende virus som fodvorten er forårsaget af, blev behandlet med miasmatiske midler. Miasmatisk medicin er hjørnestenen i homøopatiens virkning og helbredende effekt.

Homøopatisk medicin: Ignatia 1M, Lueticum 1M, Nux V
ALKOHOL AFHÆNGIGHED & TRAUMER

Ung kvinde på 38 år kom til min klinik for at få hjælp til at hendes alkohol afhængighed samt angst anfald. Angst havde bidt sig fast og udviklet sig til svær agorafobi, som hun har haft siden hendes mand døde af en overdosis 10 år tidligere. For at undgå komplikationer med alkohol abstinenser (Delerium Tremens) er det et krav at klienter skal være alkoholfrie når de kommer til min klinik. Klient var tilknyttet AA’s 12 Trins Program, og fik psykolog hjælp. Klient var på Citalopram 40 mg daglig.

 

Klient fortæller sin sygdomshistorie med skiftevis gråd, tårer og latter. Hun havde svært ved at gengive begivenhederne som var en anamnese med mange traume lag, som hun i hele sit liv havde undertrykt: Incest i barndom, mobning, anoreksi/bulimi, tab af nære familie medlemmer ved ulykker og svær sygdom. Alkohol samt cannabis havde været en del af hendes liv siden hun var 12 år. Hysteriet var så udtalt at jeg besluttede at give hende IGNATIA 1M på stedet. Ignatia ordineres for uafklaret og uløst sorg, hysteri med skiftevis latter & gråd, og humør svingninger. Klient fortæller at det var første gang at hun havde sat ord på hendes traumer og sorg, derfor var hendes latter og gråd også en form for forløsning.

 

Behandlingsprogram:

 1. Ignatia 1M – 2 doser hver uge. Årsagsbehandling af sorg & traumer og klients chok tilstand.
 2. Lueticum 1M – 1 ugentlige dosis – Gives som miasmatisk medicin til arvelig tendens til alkohol misbrug, incest i familien, vold i familien. Lueticum gives i alle former for afhængigheds problematikker hvor håbløshed, selv destruktion og desperation er udtrykt. Gives også hvor der forekommer mange ulykker i familien.
 3. Organ support Nux V som støtter lever og nervesystem & Quercus, som tager lysten for alkohol og stimulanser væk. Homøopatiens antabus.

Denne konsultation var første skridt på mange års samarbejde, hvor homøopatien var en fast støtte i klientens healing tilbage til sig selv og til livet! Skal nævnes at klient var fast besluttet på at stoppe alkohol misbruget og komme sine traumer til livs. Homøopatien stod ikke alene, men klient fik psykologisk hjælp og var tilknyttet AA. Efter blot 3 konsultationer kunne klient selv komme til de ugentlige opfølgninger. Klient led af agorafobi og turde ikke at gå uden for døren, uden en medhjælper. I dag er klient tørlagt, har fået fast arbejde og nyder sit liv med ny kæreste.

 

Undervejs bestod behandlingen af mange midler, som støttede klienten i hendes healings proces:

 • Staphysagria – nøgle medicin i incest behandling hvor undertrykt vrede, krænkelse, skyld & skam er følelser som skal mødes & støttes
 • Opium – chok medicin som benyttes til Post Traumatiske Stress Syndrom
 • Carcinosin – miasmatisk medicin hvor sygdomshistorien består af UNDERTRYKKELSE: undertrykkelse af traumer og tabu, undertrykkelse med stimulanser og alkohol, undertrykkelse af depression med antidepressiv medicin, spiseforstyrrelser, svage personlige grænser og lavt selvværd.
 • Nat Mur – dybtliggende sorg gives ofte efter Ignatia i sorg processen
 • Lycopodium – Healing lag hvor beslutsomhed og ansvarsfølelse ønskes. Traume lag bliver manifesteret som lavt selvværd og traume symptomer kommer frem som højre siddende fysiske symptomer & mavetarm problemer. Lycopodium er en stor lever medicin, og et middel hvor klient fik klar bedring med øget energi og styrkelse af selvværd og personlige grænser.
Homøopatisk medicin: Sulphur, Nux V, Echinacea, Borrelia 200C
HOMØOPATI SOM FOREBYGGENDE MEDICIN

Mand på 55 år kom til klinikken for at få hjælp til at rense pencillin ud af kroppen. Han havde netop gennemgået en 10 dages daglig intravenøst pencillin kur, i forbindelse med en Borrelia infektion (skovflåt). Udover at få renset kemisk medicin ud og genoprettet tarmflora, ønskede klient også at undgå Borrelia i fremtiden da han bor midt i en skov med mange dyr.

 

Homøopatisk pencillin detox kur med midlerne Sulphur & Nux V renser kemisk medicin ud og genopretter tarmflora & det indre øko-system. Endvidere fik klient Echinacea som en immun booster for bakterier og virus, og rensning af blod. Hvis du har bivirkninger som diarre efter antibiotika kan midlet Nitric Acid bruges. Har du svamp, så skal du bruge midlet Borax og hvis du får candida er midlet Thuja effektivt.

 

Som præventiv behandling for skovflåt og Borrelia infektion indtager klient Borrelia 200C.

 

Klient bruger i dag homøopatien som forebyggende medicin, og medbringer altid ”sit kodet vand” som han kalder det, på hans rejser til udlandet. Han husker stadig rejsen til Indien med en gruppe på 24 personer. Klient, hans hustru og rejseleder var de eneste som tog homøopati før & under rejsen, og var de eneste som undgik den klassiske rejsediarre. Arsenicum Alb kan benyttes præventivt eller akut ved mad eller vand forgiftning med voldsom diarre. Ars alb skal tages med China som forebygger væske tab.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

og vær altid på forkant med dit helbred!

Du modtager kun nyhedsbreve et par gange om året med de bedste tips til hvordan homøopati kan hjælpe dig.