Title Image

Træthed & udmattelse – Er du aldrig kommet dig over akut sygdom?

Træthed & udmattelse – Er du aldrig kommet dig over akut sygdom?

“Never Been Well Since” – det homøopatiske begreb for senfølger

Homøopatisk behandling forsøger altid at finde årsagen til hvorfor du er blevet syg og i nogle tilfælde hvorfor du aldrig kommer dig helt efter en periode med sygdom eller stres. Som redskab til at finde årsagen, anvendes begrebet ”Never Been Well Since”. På dansk kan begrebet oversættes som senfølger. Senfølger skyldes ofte underliggende sygdomme eller hændelser, som er blevet undertrykt, fortrængt eller glemt.

Ved hjælp af en anamnese; en gennemgang af din sygehistorie, vil akut sygdomme og hændelser du har haft gennem livet blive kortlagt. Det kan være alt fra din skolegang, graviditet, fødsel, skilsmisse, afskedigelse, hospitalsindlæggelser, tandoperationer, trafikulykker, indtagelse af medicin, infektionssygdomme eller følelsesmæssigt chok, som tab af dine kære. Den homøopatiske tidslinje viser livets mange cyklusser og hvordan du ældes og giver os indsigt i hvordan vi lever livet, hvorfor vi bliver syge og hvorfor vi oplever velvære.

Kroppen er en selvhealende organisme, som styres af en indre vitalkraft (Chi, prana). Jeg læser og forstår denne livskraft gennem det autonome nervesystem. Vi bliver mere modtagelige overfor sygdomme, når denne livskraft går i ubalance. Det er som om der forekommer huller i autonome nervesystem og energien lækkes. Det er denne forsvarsmekanisme som skal styrkes med de homøopatiske midler.

Normalt benytter homøopaten kroppens symptomer som pejlemærker til at ordinere en skræddersyet medicin. Men i tilfælde af at man ved den udløsende årsag til sygdom, vil årsagsbehandling være den foretrukne behandlingsmåde. Her behandles holistisk; her behandles årsagen, som kan være af psykisk karakter. Eksempelvis ved søvnløshed. Her vil søvnmidler ikke altid virke, hvis den underliggende årsag er tab og sorg. Midler som Ignatia og Nat Mur vil her skulle anvendes. Hvis du bliver mobbet i skolen og udvikler mave- eller hovedpine, vil de gængse midler til mave og hovedpine ikke altid hjælpe, med mindre den psykologiske aspekt tages med i behandlingen.

Læs mere : Træthed & udmattelse – Er du aldrig kommet dig over akut sygdom?

Kroppen vil fortælle dig at den er i ubalance gennem symptomer

Kroppen angribes af mange former for overgreb & skader som gør at livskraften svækkes. Akut sygdomme er kroppens måde hvorpå den viser at den forsøger at heale sig selv og forsøger at skabe balance (homeostasis). Efter en periode med sygdom er du sikkert kommet dig over den akutte sygdomsfase eller chok, men kroppen har ikke været i stand til at heale sig selv tilbage til optimal sundhed og du har symptomer. Hændelsen ligger stadigvæk i kroppen og er blevet kronisk. Tidslinjen gør dig bevidst om at der kan være en sammenhæng mellem specifikke hændelser i dit liv, med senere sygdom eller opblussen af en kronisk tilstand. Du bliver bevidstgjort om sammenhængene.

Senfølgerne sker ofte indenfor 6 mdr. efter hændelsen og er akkumuleret over tid. Hvis der på din tidslinje er flere ”NBWS” (senfølger), så tager homøopaten altid udgangspunkt i den seneste hændelse. Men ofte skal alle senfølgerne kigges på og heales!

Nedenfor vil du finde de 4 mest anvendte homøopatiske midler hvis du lider af træthed, fysisk udmattelse & smerter, samt koncentrationsbesvær efter sygdom og infektion. Ofte kan der være underliggende kroniske tilstande eller infektioner til grund for hvorfor du ikke kommer dig helt efter sygdom. Eksempelvis ser jeg kronisk træthed/ME, hvis du aldrig er kommet dig over kyssesyge (mononukleose), som er forårsaget af Epstein-barr virus. Du er kommet dig over akut fasen med voldsom ondt i halsen, men lider stadig af hævede kirtler, feber og stor træthed. Disse symptomer har udviklet sig til en kronisk tilstand. Andre tilfælde kan være underliggende herpes infektioner, akut influenza og forkølelse, samt underliggende insulinresistens og diabetes.

Denne artikel er for dig som aldrig er kommet dig over voldsom akut sygdom og har udviklet kronisk træthed som det primære symptom. Mentalt har du hjernetåge, glemsomhed og ligeglad med alting. Fysisk kan du have muskelsmerter og er ikke i stand til at balancere energiniveauet. De homøopatiske midler kan hjælpe din rekonvalescent & genopbygge dig, hvis psykiske og fysisk træthedssymptomer hænger ved.

PHOS-ACID

Midlets omdrejningspunkt:

Svækket og udbrændt! Mental & følelsesmæssigt nedbrudt. Du er aldrig kommet dig over sygdom eller chok & sorg. Svaghed er essensen af dette middel. Du har ingen energi. Du vil først opleve mental svækkelse, men senere også fysisk kollaps.

Phos-acid gives ofte efter Gelsemium i tilfælde af at du ikke kommer dig over akut sygdom, hvor træthed og apati er det væsentlige. Du har ofte energi til at foretage dig dine fysiske aktiviteter i løbet af dagen, men du har ingen mental & følelsesmæssig styrke.

Ved sorg & chok følger Phos-Acid ofte andre sorg medicin som Ignatia, Nat Mur, Aurum. Phos-Acid har mistet entusiasmen og du sidder fast i sorg processen. Der ligger mange akkumuleret lag af sorg i sygehistorien.

Mentale & Følelsesmæssige Symptomer:

 • Følelsesmæssig udmattet og flad. Enorm træthed og ligegyldighed, du ligger bare ned og slukker for mobilen og omverdenen.
 • Dyb apati. Du er for længst stoppet med at holde af de mennesker og ting som du synes om før. Sepia har samme ligegyldighed overfor familien og livet, men skyldes hormonelle årsager
 • Apati & sløvhed kan føre dig ned i det sorte hul med depression & kronisk træthed.
 • Du kan ikke koncentrere dig & du føler det som om du er i en form for drømmestadie; du kan ikke samle dine tanker, kan ikke udtrykke dig og finde de rigtige ord og har svært ved at forstå ting og sammenhæng.
 • Du har ikke lyst til at tale og svarer langsomt og monotont på spørgsmål og kan ikke udtrykke dine tanker, kan ikke læse lange passager & huske dem bagefter.
 • Du oplever hukommelsestab, er ikke nærværende med træthed om dagen og søvnløshed om natten. Phos Acid er et af de store søvnmidler hvis du har forstyrret søvnrytmer, som eks. Ses i ME & kronisk træthed. Du vågner om morgenen med følelsen af at du ikke er udhvilet, føler dig uoplagt og er ikke klar til dagen.
 • Stress & mental kollaps: Du vil ikke være i stand til at fokusere på dit arbejde, især computer arbejdet.

Fysiske Symptomer:

 • Lyst til sukker. Phos-Acid er en diabetes medicin med symptomer som øget vandladning dag og nat, mælkehvid eller urinsukker i urin, tør mund og hals samt. Der opleves følelsesmæssig belastninger, som tab af kærlighed, som svækker dig yderligere. Den udløsende årsag til diabetes er ikke altid livsstil, men kan også skyldes tab af kærlighed & relationer.
 • Midlertidig graviditetsdiabetes, eller hvis du er svækket efter en hård fødsel (sepia) og fødselsdepression.
 • Lyst til kulsyreholdige og forfriskende drikke som frugtjuice & Cola. Ikke tilfældigt at Phos-Acid bruges til at lave Cola og andre læskedrikke!) Phos-Acid er tørstig, det er Gelsemium ikke.
 • Mister lysten til at spise og taber dig i vægt. Føler dig svag og tynd.Tynd mave, diarré. Ingen smerter, men hyppig afføring gør dig meget træt. Tab af kropsvæsker (China).
 • Bleg med mørke rander under øjnene.
 • Hårtab. Traumatisk chok kan medføre stort hårtab (Nat Mur, Selenium). Lycopodium bliver gråhåret efter chok.
 • Underliggende infektioner som kyssesyge, halsbetændelser med hævede kirtler og at du aldrig er kommet dig efter influenza eller forkølelse. Specielt hvis der ligger undertrykkelse med antibiotika og penicillin.

Årsager til Phos-Acid tilstand:

 •  Ekstrem fysisk træthed efter en akut infektion som influenza, forkølelse, hals- eller lungebetændelse, feber tilstande (China) eller virusinfektioner som kyssesyge (Carcinosin), kronisk træthed. Du kan stadigvæk opleve hævede kirtler og træthed.
 • Tab af væske; diarre, blødninger og dehydrering (China).
 • Du er aldrig kommet dig over lang tids sygdom eller hospitalsindlæggelse. Du er bange for at blive indlagt og kommer dig aldrig over en operation eller indlæggelse. Depression kan forekomme efter din operation eller hospitalsindlæggelser.
 • Overforbrug af antibiotika samt alkohol– & narkotika misbrug
 • Sorg & følelsesmæssig trauma (Ignatia, Nat Mur), uventet brud I relationer med kollaps & apati. Phos-Acid er midlet hvis du som teenager oplever kærestesorg for første gang!
 • Du er aldrig kommet dig over kompliceret fødsel; fødselsdepression (Mag Mur, Folliculinum, Sepia)
 • Alvorlige følelsesmæssige overbelastninger: Ignatia er akut midlet hvor Phos-Acid følger som det kroniske middel
 • Alvorlige mentale overbelastninger & chok. Du bliver overvældet, kollapser & brænder ud (Kronisk træthed). Har ikke lyst til at tale om din situation.
 • Du har gennemgået lang tids studie & eksamensstress.

GELSEMIUM

Midlets omdrejningspunkt:

Essensen er din fysiske træthed, med ømme muskler med feber, som løber op og ned af rygsøjlen. Ses ofte i kronisk træthed & fibromyalgi, samt hvis du aldrig kommer dig over en slem forkølelse, influenza eller anden infektion. Fysisk udmattet, muskelsvaghed, du ryster, skælver og er svimmel. Du kan absolut intet og sover hele tiden!

Midlet har et psykologisk aspekt hvor årsagen er stress, chok, frygt og angst, som nemt opstår ved sygdom, hospitalsindlæggelser og operationer. Gelsemium frygter lægen, tandlægen og hospitalsindlæggelser.

Mentale & følelsesmæssige Symptomer:

 • Apati. Du ønsker at bare ligge i stilhed på sofaen.
 • Du er så udmattet og medtaget at du ikke ønsker selskab. Desorienteret. Du kan ikke tænke klart og kan ikke koncentrere dig om en samtale og er lidt irriteret.
 • ”Glas kuppel” stadie. Det virker som om du ikke er til stede & nærværende. Du reagerer ikke på tale.
 • Panik & angst. PTSD. Du reagerer med rystelser i hele kroppen, kan ikke bevæge dig og til sidst oplever du fysisk kollaps.

Fysiske Symptomer:

 • Smerter i muskler og led. Typisk influenza symptom. Muskler føles tunge og svage. Selv dine øjenlåg føles tunge og er halvt lukket. Svært ved at løfte hovedet fra hovedpuden. Du er ikke i stand til at stå på dine ben. Du har absolut ingen kræfter!
 • Med muskeltræthed ses ofte rystelser. Nervesystemet er påvirket.
 • Fryser & sveder. Feber, som især føles i ryggen, som om der hældes koldt vand ned over din rygsøjle.
 • Svimmelhed når du rejser dig op. Lavt blodtryk og POTS.
 • Voldsom hovedpine med synsforstyrrelser. Hovedpinen lindres ved at lade vandet, som ofte er helt klart. Et typisk tegn på forbedring med Gelsemium, er at du begynder at lade vandet hele tiden!
 • Afføring kan være tynd og ler farvet.
 • Munden føles tør og du kan ikke tale klart og tydeligt. Men du er ikke tørstig. Modsat Phos-acid som er tørstig.

Årsager til Gelsemium tilstand:

· Du er aldrig kommet dig over infektioner og influenza. Kronisk træthed og ME.

·  Fysisk træthed kan også forekomme efter influenza vaccinen.

·  PTSD & Shell Chok Stress

 • Du har set en voldsom ulykke & har stadig flashbacks (Opium, Aconite, Arnica).
 • Du er ikke kommet dig over chok & frygt. Chok & frygt og angst kan gøre at du mister evnen til at tale
 • Du bliver paralyseret efter chok, kan ikke bevæge dig.

·  Du dulmer med alkohol. Du oplever abstinens symptomer som rystelser, svækkelse, diarre.

·  Chok, frygt & sorg.

 • Du er aldrig kommet dig over ”dårlige nyheder! Du bliver chokeret og knust, som om du er slået i stykker inden i. ”Hvordan kunne dette ske!” Du kan ikke bevæge dig, sidder i chok og ryster!
 • Gelsemium er et overset sorg middel i apoteket, specielt efter tab af barn (Ignatia, Nat Mur, Carc, Aurum Met).
 • Sorgen viser sig ved voldsomt træthed eller muskelsvaghed, du mister kræfter i dine benmuskler. Du begynder at falde og ryste.

·  Gelsemium kan også reager med panik anfald og angst. Panik starter lige inden en begivenhed:

·  Frygt for tandlæger og læger.

·  Eksamensangst

·  Det klassiske middel som lindrer forventningsangst.

KALI-PHOS

Midlets omdrejningspunkt:

Apotekets potassium og Schluessler’s cellesalt som balancerer og styrker et overaktivt & nedbrudt nervesystem & en udbrændt hjerne! Du er altid træt & nervøs. Du har mange bekymringer, stort arbejdspres og bliver nemt nervøs. Du har hovedpine, søvnbesvær & hjernetåge. Du føler dig anspændt & overbebyrdet fysisk som psykisk.

Mentale & følelsesmæssige Symptomer:

 • Styrker dig i perioder med stres, overarbejde og bekymringer. Du er mentalt udmattet, træt & meget nervøs. Oplevelse af kollaps af hele nervesystemet.
 • Du bliver nemt irriteret, depressiv og angst og udkørt. Føler at du ikke kan klare dine opgaver! Du trækker dig tilbage.
 • Kan derfor også anvendes for den overambitiøse travle medarbejder før præsentationer, hvor ydeevnen skal støttes.
 • Eksamens skræk og nervøsitet. Specielt effektivt for teenagerne som lider under eksamen! Læs mere om de homøopatiske eksamensskræk midler her!
 • Kan også anvendes til børn og unge som starter skolen op igen efter en lang sommerferie.
 • Angst for hvad fremtiden vil bringe og sygdomsangst.
 • Din hjerne eliksir; Du har stor tankevirksomhed og bekymret som dræner din energi. Du glemmer ting og kan ikke tænke klart. Læs mere om de homøopatiske brainfog midler her!
 • Kali-Phos kaldes også det homøopatiske valium. Midlet nyttigt for søvnløshed relateret til overanstrengelse, bekymringer og andre psykiske belastninger. Kali-phos + Coffea 200c en effektiv homøopatisk sovepille!
 • Overstimuleret af for mange aktiviteter eller substanser. Tænk på dine børn som har været til børnefødselsdage eller når de ikke kan sove i juledagene p.g.a. spænding! (Coffea)
 • Føler du dig anspændt, stresset & overbebyrdet er Kali-Phos din afspændings tonic for dit nervesystem. Tages som cellesalte Kali-Phos 6x 2-4 gange dagligt, eventuelt sammen med dit konstitutionelle middel.

Fysiske Symptomer:

 • Kali-Phos er det homøopatiske potassium, som er et vigtigt mineral nødvendigt for alle væv i kroppen. Det kaldes også en elektrolyt, fordi den bærer en lille elektrisk ladning, der aktiverer forskellige celle- og nervefunktioner. Kalium hjælper også musklerne med at trække sig sammen og understøtter normalt blodtryk.
 • Specifikt middel for neurasteni, som betegnes som svær vedholdende træthed eller udmattelse, der ikke responderer på hvile eller søvn, samt kronisk træthedssyndrom (ME). Smerter, smertesensitivitet og en følelse af lammelse i kroppen. Giver styrke til kroppens muskler & led og samtidig afslapper dine muskler og dit nervesystem.
 • Kan også gives efter hård fysisk træning eller sportskonkurrence, hvor dine muskler er ømme og du er træt og udmattet! (Lactic Acid, Onosmodium).
 • Dulmer det sympatiske nervesystem. Nerve symptomerne viser sig som sensitivitet overfor lys og lyde; det summer i øret og du bliver nemt lyd forskrækket
 • Fordøjelsesproblemer; bliver hurtigt mæt (Lycopodium), diare med ildelugtende gul afføring.
 • Nervøs hjertebanken og kramper i ben som skyldes overanstrengelse.
 • Hovedpine som bliver værre op ad dagen. Tandpine ledsager din hovedpine og du får hovedpine når du er sulten. Yderst anvendelig til ”skolehovedpine”. Barnets hovedpine tager til i købet af dagen p.g.a. intellektuel anstrengelse. Vil støtte følelsesmæssig & mental stres.
 • Post Viral sygdomme. Er du aldrig kommet dig over lang tids sygdom eller infektion; ME, Corona, Epstein-barr. Midlet også effektivt efter operationer, hvor du har tab af blod og væske (China).  Kan gives 3 x dagligt efter sygdom.
 • Allergi & høfeber. Kan ordineres som en profylakse henover vinteren og i begyndelsen af høfeber sæsonen. Læs mere om allergi midlerne her!
 • Diabetes med svækket immunforsvar. Kali-phos anvendes sammen med Nat-Suph, som en del af et diabetes program for at styre blodsukker balancen, samt styrkelse af nervesystem, fordi ukontrolleret blodsukker stresser kroppen.

Årsager til Kali-Phos tilstand:

 • Årsag: svækkelse pga sorg, chok, dårlige nyheder (Gelsemium) med store følelsesudbrud.
 • Fysisk overanstrengelse (ammende mødre, udbrændte medarbejdere eller studerende).
 • Lange perioder med overarbejde, spændinger, stres, udbrændthed og bekymringer (Nux V). Støtter binyrerne i perioder med overbelastninger.
 • Hvis du mangler søvn fordi du passer syge familie medlemmer (Cocculus) eller hvis du læser til eksamen. Du har søvnløse nætter, hvor hjernen brænder ud og du kan ikke koncentrere dig om lektielæsningen! Du er blevet udmattet fysisk som psykisk.
 • Midlet giver dig mental og fysisk energi! Kaldes også ”Pick-me-Up” midlet! Hjælper dig til at afspænde muskler og et overbebyrdet nervesystem.
 • Underliggende diabetes eller infektioner, som stresser nervesystemet.

CARCINOSIN

Midlets omdrejningspunkt:

Apotekets miasmatiske nosode. Her arbejdes der med nedarvede aspekter fra dine forældre og forfædre, samt epigenetik, måden hvorpå du kan tænde og slukke for dine gener gennem livsstil. Carcinosins livshistorie viser undertrykkelse, som kan være vacciner, konventionel medicin, vrede, sorg & overgreb psykisk som fysisk. På det psykiske plan ses en form for overgivelse. Carcinosin undertrykker sine følelser, som vrede, sorg og skubber deres egne behov til side for at hjælpe andre.

Mentale & følelsesmæssige Symptomer:

 • Dybt liggende sorg & tab. Mange svigt & forladthedstraumer. Dybere patologi end Nat Mur.
 • Du have mange typer angst eller mentale diagnoser.
 • Der ses afhængigheds problematikker i livshistorien, enten hos forældre, bedsteforældre eller hos dig selv.
 • Lavt selvværd & manglende identitet. Historie med dominerende forældre eller partner. Carcinosin børn påtager sig alt for tidligt ansvaret for familien.
 • Du har oplevet voldsomt chok eller grove krænkelser og overgreb, psykisk som fysisk. Du har levet i et ulykkeligt ægteskab hele dit liv og har levet i stress & frygt i mange år.
 • PTSD. Krigszone middel til som den tilbagevendte soldat.
 • Midlet effektivt til personer & studenten som er perfektionist & som kun går efter topkarakter. Derfor også kaldet ”12-tals midlet”! Der er stor eksamensangst! Kontrol er vigtigt for dig. Du arbejder foran computer i timevis.
 • Kollapser pga. overarbejde. Du er ikke i stand til at sætte grænser og sige  NEJ. Du har ofte hovedpine & mavepine. Din koncentrationsevne udfordres & du begynder at blive ligeglad med ting som du før havde stor passion for.
 • Carcinosin er det mest senstive middel i apoteket. Du bliver nemt påvirket af stimuli & du er ikke i stand til at skærme dig & holde dine grænser. Undertrykkelse af egne behov for at behage andre.
 • Carcinosin har stor elektro-sensitivitet & svage forsvarsmekanismer. Men modsat Phosporus, Electricitas & Rhododendrum, elsker Carcinosin tordenvejr. Carcinosin kan ligefrem blive euforisk under tordenvejr! (Sepia)
 • Læs mere om Carcinosin her!

Fysiske Symptomer:

 • Kronisk træthed & udbrændt.
 • Nedbrudt immunsystem. Du er aldrig kommet dig over høj feber, nattesved, feber af ukendt årsag eller lungebetændelse, influenza (Gelsemium).
 • Underliggende infektionssygdom; herpes, Epstein-Barr, kyssesyge.
 • Kronisk søvnløshed. Ofte med hyperaktivitet.
 • Hjernetåge efter bedøvelser hos tandlægen eller hospitalsoperationer, efter blodtab, efter tab af søvn, efter indtagelse af medicin (Gelsemium).
 • Autoimmune sygdomme: Allergi, høfeber, som er undertrykt af næsesprays & histaminer, diabetes, (Diabetisk ketoacidose), astma, eksem, leddegigt, cancer. Stofskifte sygdomme, lavt stofskifte og hormonelle ubalancer. Inflammation.
 • Midlet støtter dit autonome nervesystem, hvor ingen andre midler har virket!

Homøopatisk behandling af kronisk træthed & udmattelse

Din krop glemmer og lyver aldrig. Derfor er dine symptomer og den unikke måde du reagerer på din træthed yderst vigtig for behandlingen. Symptomerne ses som en måde hvorpå kroppen kommunikerer, at der er noget galt. For at stimulerer kroppens egen healings proces vil der blive ordineret en medicin som er skræddersyet til dig og som matcher de symptomer din krop og din psyke viser. Lægemidlerne som bruges i homøopatisk behandling er af meget små doser, men har stor og dybdegående virkning og gør at din krop kan genoprette sundhed, balance og velvære.

Der findes mange forskellige midler for kronisk træthed & udmattelse i det homøopatiske apotek. Et skræddersyet homøopatisk medicin vil blive valgt ud fra din nuværende tilstand, samt din livshistorie. Under samtalen vil jeg i samarbejde med dig kortlægge din nuværende samt tidligere sygdomstilstande. Din generelle helbredstilstand vil blive berørt; hvor meget energi og overskud har du i din dagligdag? Hvad begrænser dig mest af dine symptomer? Hvilke stress faktorer lever du med og hvordan reagerer du på disse?

Fordi homøopati er holistisk, bliver alt hvad der er unik ved dig taget i betragtning.

Aspekter som begrænser dig mest i hverdagen er interessante:

 1. Fysiske problemer, du har nu eller har haft tidligere. Her kigges på muskel – og ledsmerter, hovedpine, tendens til hævede kirtler, ondt i halsen, feber, svimmelhed.
 2. Tidslinje over sygdomsforløb – Kan indeholde brug af kemisk medicin, operationer, vaccinationer, tandoperationer eller andre former for traumer.
 3. Din søvnmønstre & drømme. Søvn er et vigtigt element at kigge på i kronisk træthed, for ofte er det ikke muligt at kontrollere energiniveau i løbet af dagen.
 4. Hvad forværrer eller lindrer dine symptomer – Her kigges på fødevarer allergier, hvordan reagerer du på vejrskift. Hvordan påvirkes dit energiniveau. Alt det som er unikt og særligt ved dig er interessant.
 5. Eventuelle følelsesmæssige problemer, du står over for nu, eller noget, der har påvirket dig hele dit liv. Gør trætheden dig mere irriteret eller har du en tendens til at trække dig og blive deprimeret? Hvordan reagerer du på din stres?

Inspirationskilder:

Ønsker du at høre mere om “Never Been Well Since” begrebet (homøopatiske senfølger), kan jeg klart anbefale Jeannette Maglegaard & Stine Ruges Podcast om emnet. Naturens Vej har mange spændende indlæg. “Never Been Well Since” podcasten står i afsnit 3. Du kan tilmelde dig gratis her!

Læs mere om den homøopatiske tilgang til kronisk træthed her!

Kronisk træthed kan have mange årsager. En af dem er en luftvejs- eller mavevirusinfektioner, som kan resultere i abnormitet i immunsystemet. Læs mere om de homøopatiske mave-tarm nosoder her!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

og vær altid på forkant med dit helbred!

Du modtager kun nyhedsbreve et par gange om året med de bedste tips til hvordan homøopati kan hjælpe dig.