Title Image

Kender du de tidlige advarselstegn på diabetes 2?

Kender du de tidlige advarselstegn på diabetes 2?

Din krop giver dig advarselssignaler længe før din diabetes 2 diagnose! Kender du dem?

Du får ikke diabetes fra den ene dag til den anden. Sygdommen udvikler sig progressivt i flere faser fra blodsukker ubalancer, til insulinresistens, PCOS, til Metabolisk Syndrom, for til sidst at blive kronisk med en diabetes 2 diagnose. Dette spektrum udvikler sig langsomt over flere årtier. Men diabetes behøver ikke at være en fængselsstraf, så længe du kender advarselstegnene.

Denne artikel vil belyse nogle af de advarselstegn du skal være opmærksom på. Dette gøres ud fra en beskrivelse af et af apotekets mest anvendte diabetes midler Phosphorus. Midlet påvirker hele organismens celler & væv, men har som en af de få midler, en affinitet til bugspytkirtlen, som spiller en rolle i fordøjelsen af maden, samt regulering kroppens blodsukker.

Det som gør Phosporous interessant er, at midlet kan bruges i alle diabetes spektrets faser: Fra de første faser hvor du oplever blodsukker ubalancer med stor tørst efter koldt vand, som er et af de store kendetegn for Phosporus. Hvis du ikke er i stand til at kontrollere dit blodsukker & det forbliver vedvarende højt & svingende, kan det forårsage åreforkalkning, hvor dine blodårer bliver stive & uelastiske. Her vil du opleve forhøjet blodtryk & hjertekar sygdomme. Phosporus har en stor affinitet til kredsløbet; blod, blodåre & åreforkalkning og er derfor tit indikeret i fasen lige før diabetes 2, præ-diabetes (Metabolisk Syndrom).

Jeg anvender også Phosporus ved forhøjede fedt & kolesterolværdier, som kan fører til fedtlever. I diabetes & insulinresistens er især lever & musklerne påvirket. Insulin er et hormon som lager fedt. Kroppen vil derfor  afbalancere det høje insulin & blodsukker som fedt omkring disse organer. Leverens vigtigste rolle er at udrense & regulere hormonbalancen & blodsukker niveauet.  Men den kontrollerer også organismens fedtstoffer (triglycerider, kolesterol, DHL, LDL), proteiner & kulhydrater. Leveren har derfor stor betydning i min homøopatiske behandling af diabetes 2, hjertekarsygdomme, hormonelle ubalancer, som insulinresistens.

Midlet har endvidere affinitet til lunger & luftveje & er derfor et typisk middel for kronisk hoste, tilbagevendende forkølelser & infektioner i luftveje, lungebetændelser, bronkitis & astma. Diabetes patienter har ofte et nedbrudt immunsystem med mange infektioner. Phosporus midlet vil derfor støtte mange af de akutte følgesygdomme som diabetes har.

Homøopati er en forebyggende medicin & behandlingsmetode!

Den homøopatiske behandling af diabetes baseres på en individuel & skræddersyet analyse af din krops symptomer, både på det fysiske som det psykiske plan. Dette vil afspejle valget af den rette medicin.  Dette kaldes “lighedsprincippet”. Symptomer anses som tegn på at kroppen er i ubalance og er kroppens selv-regulerende evne til at genfinde balancen. Den homøopatiske helbredelses proces er derfor bygget op omkring en forståelse af din krop og denne artikel vil give dig indsigter i nogle af de symptomer som din krop giver dig i de forskellige faser indenfor diabetes spektret.

Som homøopat stiller jeg ikke diagnoser. Symptomerne i denne artikel er kun vejvisere til hvordan jeg ordinerer homøopatisk medicin. Artiklen skal ikke sammenlignes med medicinske råd, men er en vejledning til hvordan du bedre kan observere eventuelle advarselstegn, som du kan tale med din læge om.

Advarselssignaler du skal være opmærksom på!

Vi kender alle de klassiske symptomer på diabetes; ekstrem tørst, hovedpine, øget vandladning, træthed, infektioner i urinvejene, fedt om maven m.m. Men kender du de mere oversete advarselstegn som stikkende hænder & fødder. hård hud på fødder, bylder eller læg kramper om natten? Denne artikel vil belyse de meget tidlige advarselstegn du skal være opmærksom på.

Symptomer som opstår tidligt på diabetes spektret!

Blodsukker ubalancer & sensitivitet overfor sukker & salt er omdrejningspunktet i Phosporous!

Inden du overhovedet opdager at du har blodsukker problemer, vil du opleve at du hurtigt bliver sulten efter måltider. Ofte ½ time efter & det er et alvorligt advarselstegn (udover at du ikke spiser nok)!!

Du vil sikkert også vågne midt om natten og være sulten. Du har stor appetit & hvis du ikke spiser hele tiden, så er du ved at besvime. Du vil også få hovedpine eller blive utilpas hvis du springer måltider over. Du bliver ekstrem træt & din krop ryster.

Du er meget tørstig og det skal være iskoldt vand! Du bliver specielt tørstig & dehydreret af at drikke kaffe & du vil opleve øget vandladning ud over det sædvanlige.

Hvis du spiser meget sukker vil du også begynde at få en ringen for ørerne! Kan være tegn på candida.

Alle disse blodsukker problemer er kendetegnet på Phosporus og kan være til hjælp i meget tidlige stadier af diabetes spektret!

Snurren & sovende hænder & fødder kan være en indikation på at du er ved at udvikle diabetes!

Halvdelen af diabetes patienter udvikler perifer neuropati, som er skader på nerverne i de yderste dele af kroppen. Denne fornemmelse er yderst almindeligt og et godartet symptom. Men hvis denne brændende følelse af prikken & snurren bliver kronisk, skal du søge læge for det kan være at du bevæger dig på diabetes spektret. De stikkende følelser vil ofte ledsages af smerter, kløe, følelsesløshed & tab af muskelmasse. Mange vil også udvikle åreforsnævringer, især på halspulsåren. Phosporus er derfor et effektivt middel fordi midlet støtter både din neuropati samt dit kredsløb!

Ligesom den brændende tændstik, som indeholder fosfor, har Phosporus patienten ved neurpati brændende smerter, brændende hænder & fødder, brændende smerter i små områder på kroppen, især op ad rygraden. Derfor ser du også typisk at midlet kan hjælpe en svækket rygrad.

Et af de særlige kendetegn for Phosporus, er at du får læg  kramper om natten!

Kramper er sammentrækning af muskler. Årsagen kan eksempelvis være epilepsi, muskelsygdom eller forstyrrelse i saltbalance. Et af de store kendetegn ved Phosporus er at du elsker salt men kan ikke tåle det!

Hvis Phosporus er indikeret vil du opleve muskel lammelser i fingrer & tæer & muskelsvækkelse, svaghed & rystelser efter enhver anstrengelse. Du kan næsten ikke holde noget i dine hænder. Fødder & knæ kan være iskolde om natten. Og om morgenen kan du få kramper i lægge & tæer når du forsøger at strække benene ud. Alt dette kan skyldes ødelæggelse af de perifere nerver, samt inflammatoriske processer. Phosporus vil hjælpe på inflammation i kroppen samt den irritation & svækkelse der sker af de perifere nerver.

Et andet særkende ved Phosporus er at du ikke kan side med ben over kors, især når de sidder på jorden i lotus stilling. Fødderne bliver følelsesløse!

Hos de allerfleste er muskelkramper en forbigående hændelse, som ikke fører til alvorlige problemer. Muskelkramper kan dog nogle gange være udtryk for en alvorligere medicinsk tilstand. Man bør derfor tage kontakt til læge, hvis muskelkramperne er voldsomme, optræder regelmæssigt eller hvis de ikke er relaterede til åbenbare årsager, som udmattende fysisk aktivitet.

Forhøjet kolesterol & blodtryk kan være tegn på præ-diabetes!

Phosporus har en stor affinitet til kredsløbet & åreforkalkning, er derfor ofte indikeret i fasen lige før diabetes 2!

Hvis du har fået konstateret forhøjet kolesterol, men ikke fået diagnosen diabetes 2, er dette en advarsel til dig. Højt kolesterol betyder at du er i risikogruppen for at udvikle diabetes 2, hvis du ikke får balanceret dine lipider; kolesterol & triglycerider/LDL.

Vedvarende højt & svingende blodsukker kan også forårsage forhøjet blodtryk & åreforkalkning, hvor dine blodårer bliver stive & tilstoppet og chancen for hjertekar sygdomme øges. Høje insulinværdier kan også forstyrre nyrernes evne til at omsætte salt, hvilket kan øge blodtrykket.

Phosporous har en stor affinitet til blodets kredsløb, blod & blodårene. Midlet kan derfor hjælpe på din åreforkalkning, som tit er indikeret i fasen lige før diabetes 2, præ-diabetes (metabolisk syndrom). Har du jævnligt hovedpine, kan dette være udtryk for forhøjet blodtryk. Check derfor jævnligt dit blodtryk hos lægen. Hvis du er mand med startende impotens & rejsningsbesvær kan det være det første tegn på kredsløbsforstyrrelser & Phosporus kan også her være din redning!

Typiske hudlidelser & symptomer før din diabetes diagnose!

Hudproblemer i diabetes er knyttet til åreforkalkning. Derfor vil du være mere modtagelig overfor infektioner & bakterier.

En af de typiske hudproblematikker du tidligt kan opleve er Acanthosis Nigricans, som ses som en tyk, fløjlsagtig, brun læsion. Lokaliseret almindeligvis på halsen eller i hudfolder. Tilstanden beskrives også som “snavset hud”, fordi området ikke kan vaskes ren! Acanthosis Nigricans opstår i insulinresistens fasen.

Gentagne bylder, svampeinfektioner & cellulitis kan også være tegn på forhøjet blodsukker & tidlige tegn på diabetes!

“Diabetes Foden” alle diabetes patienters frygt!

Hvis du har tendens til tyk hud, specielt under dine fødder, med revner & meget tør hud, er disse typiske tegn på præ-diabetes & problemer med glukose forbrændingen.

Diabetes komplikationer som “den diabetiske fod” er frygtet af alle. Diabetes patienter er særlig modtagelige overfor slag & skader på fødder, samt sår som ikke healer & langvarige infektioner. Derfor vil god fodpleje være et must!

Diabetes komplikationer – De alvorlige konsekvenser af insulinresistens!

Phosporus kan forebygge skader og opretholde normalt blodsukker, så du undgår senere komplikationer som amputation, nyresvigt & blindhed!

Langsigtede konsekvenser af ukontrolleret insulinresistens handler ikke kun om fedme, hjernetåge og træthed! Hvis du har fået konstateret diabetes 2 & ikke har mulighed for at kontrollere dit blodsukker, er du i farezonen for at udvikle skader på øjne med blindhed til følge, nyresvigt & koldbrand pga. skader på nerver, hvor amputation er nødvendig.

Phosporus kan være effektiv til eventuelle senere diabetes komplikationer som nedsat nyrefunktion. Hos Phosporus personer ser vi ofte en nedsat evne til at omsætte salt p.g.a. høje insulinværdier. Man kan opleve Amyloidose, hvor proteiner aflejres i organer, specielt nyrerne. Man ser en større udskillelse af protein eller albumin i urinen, samt affaldsstoffet kreatinin. Når nyrerne beskadiges, stiger udskillelsen af disse stoffer, derfor anbefales det at man rutinemæssigt får checket albumin værdierne for at udelukke tidlig neuropati.

Også de små blodkar i øjnene beskadiges ved forhøjet blodsukker! Vidste du at retinopati & skader på nethinden allerede starter ved et blodsukker på 7.8?! Blindhed kan derfor være en anden komplikation som alle frygter.

Vedvarende forhøjet blodsukker skader nerverne på på fødder som er årsag til perifer neuropati. Samtidig bliver dine blodårer hårde & uelastiske, som igen forårsager blokering af blodforsyningen til de små blodårer i kroppen. Dette er den primære årsag til koldbrand i diabetes & i værste tilfælde amputation!

Midlet Phosporus har affinitet til kroppens blodkar & kredsløb, især de små blodkar som sidder i øjne, nyrer & nerverne. Disse små blodkar er meget følsomme over for vedvarende forhøjet blodsukker. Phosporus vil derfor kunne forebygge skader på blodkar og opretholde normalt blodsukker.

Undgå diabetes 2 diagnosen & komplikationer ved opmærksomhed af din krops signaler!

Det positive ved diabetes spektret er at det er muligt at undgå en diabetes 2 diagnose, alene gennem en fornuftig ændring af sin livsstil. Hvis du samtidig er opmærksom på din krop & dens symptomer, har du mulighed for at undgå de mere seriøse komplikationer  i diabetes 2!

Phosporus er en stor medicin til nervesystemet, hvor stor sensitivitet til sukker & salt samt ydre pårvirkninger som EMF; computer & mobile overload.   Læs mere hvordan Phosporus kan hjælpe dig her!

Insulinresistens kan være den underliggende årsag til dit høje blodtryk, overvægt, diabetes, PCOS, glemsomhed eller ekstrem trang til kulhydrater. Læs mere her!

Dette er ikke en selv diagnose artikel! Sørg altid for at få stillet endelig diagnose og have et godt samarbejde med din egen læge!

Kilder:

Få den nyeste forskning om søvn og blodsukker ubalancer her!

Peter Chappel – “Emotional healing with homeopathy – treating the effects of trauma”

Diabetes – Dr. Farokh Master

Jan Scholten – “Homeopathy & Minerals”

Dr. Robin Murhphy “Homeopathic Remedy Guide”

Frans Vermeulen – The New Synoptic one

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

og vær altid på forkant med dit helbred!

Du modtager kun nyhedsbreve et par gange om året med de bedste tips til hvordan homøopati kan hjælpe dig.