Title Image

Få en god skolestart med Homøopati!

Få en god skolestart med Homøopati!

“We worry about what a child will become tomorrow,  yet we forget that he or she is someone today.” Stacia Tauscher

Skolestart handler ikke kun om den nye fancy skoletaske, penalhuset, den nye version af Iphone eller nye skoleuniform. Det har vi som forældre helt styr på. Men har vi styr på hvordan vores små poder har det ved opstart af skolen? Det være sig den første skoledag? Hvis dine børn skal på gymnasiet eller hvis familien flytter til et nyt område & der skal skiftes skole & klassekammerater?

For mange børn kan det være en udfordrende & stressende periode at starte skolen igen & vores børn reagerer meget forskelligt: Nogle børn har det svært ved at skulle forlade mor eller far om morgenen, andre kan ikke koncentrerer sig & andre får panik angst. Ligesom os forældre, vil vores børn ofte manifestere deres stres med en tendens til at have hovedpine (Nat Mur), eller mavepine (Puls, Lycopodium), eller træthed (Phos, Lycopodium). Deres symptomer er pejlemærkerne til valget af det rette middel, så lad os se hvad det homøopatiske apotek har af hjælpemidler:

 Homøopati støtter livets op & nedture, store som små!

Det er ikke kun nervesystemet som styrkes med homøopati. Immunsystem vil også støttes, så dine børn ikke bukker under for virus & infektioner senere hen i skoleåret! Ved ved alle at hvis vi er stresset vil det gå ud over immunforsvaret. Nedenfor beskrives nogle af de homøopatiske midler som kan give dit barn den bedste start på skoleåret:

Pulsatilla barnet: ”Jeg har brug for min Mor!” Dit barn græder ængsteligt & har svært ved forandringer!

Pulsatilla er et effektivt homøopatisk middel til alle overgangsfaser i livet; lige fra skolestart til hormonelle faser, som puberteten. Dit Pulsatilla barn har svært ved at løsrive sig fra dig & vil prompte reagere ved at græde & klamrer sig til dig. Pulsatilla er et velopdragent barn, følsom, genert & meget opmærksomhedssøgende. Har ustandselig brug for dig, for ikke at føle sig alene & forladt. Lidt ældre børn & præ-menstruelle teenagers har svigende humør & går ind i sig selv. Dit Pulsatilla barn har ingen tørst, har det bedst udenfor i den friske luft og får ofte kvalme og ondt i maven efter kød & fed mad.

Pulsatilla vil give dit barn mere tillid til at klare forandringer & til at blive mere uafhængig. Selv mødre som har svært ved at give slip på deres små poder kan have brug for en dosis Pulsatilla! Herefter vil du nemmere kunne slippe dit barn ud i den store verden!

Ignatia: Hvis dit barn bukker under for kritik!

Ignatia er midlet hvis dit barn/teenager lider af følelsesmæssige op & nedture. Ignatia børn får hovedpine efter ethvert følelsesmæssigt udbrud eller sammenbrud. De lider af søvnløse nætter og ked af det hed hvis en ven/veninde er flyttet til en anden skole i løbet af sommerferien. Ked af det heden kan også dreje sig om ulykkelig kærlighed eller kan opstå ved hjemve når dit barn kommer i skole.

Dit Ignatia barn vil ofte undertrykke deres følelser, for så at miste deres stemme, få hoste eller ryste over det hele med lammelser. Dit barn vil ofte miste deres appetit når de er kede af det & er et af de store midler for spiseforstyrrelser. Læs mere om Ignatia mildet her.

Støt dit barns mentale kræfter med homøopati!

Gelsemium: Når dit barn paralyseres af eksamens & forventningsangst

Gels barnet er et stille & tilbagetrukket barn, som lider ved tanken om at de skulle fejle eller at være en fiasko. De går meget op i hvad andre tænker om dem! Gelsemium får nemt forventningsangst, ikke kun ved eksamener, men også når der skal afleveres en hjemmeopgave. Dit barn vil reagere ved at blive nervøs & bekymret, få hovedpine, føle sig svag i lemmerne, musklerne vil ryste & ofte kan dit barn ikke få en lyd frem når han/hun er nervøse. Stemmebåndet lukker sig sammen. Dit barn vil sikkert stamme, kan ikke tænke klart og blive apatisk, især hvis der kommer dårlige nyheder som eks. en Dårlig karakter. Dit barn har ingen tørst overhovedet.

Meget nyttig hvis dit barn har angst ved sin første skoledag, har eksamensangst, eller når dit barn bliver nervøs når der skal optrædes, ved fremlæggelser & præsentationer. Læs mere her om eksamensangst & Gels her!

Har dit barn angst & panik? Homøopati vil hurtigt få styr på nervesystemet!

Aconite: Den akutte panik & angst medicin

Dit barn får lige pludselig panikanfald. Vil se meget bange ud,  med en ekstrem rastløshed. Dit barn vil udtrykke dødsangst, have hjertebanken, være på nippet til at besvime & have brug for frisk luft. Læs mere om Aconite angst medicinen her!

Argentum Nit: Dit barn har en livlig fantasi – ”Hvad nu hvis….” midlet!

Stor forventningsangst med diarré. Alting går hurtigt, dit barn vil tale hurtigt, vil gå & bevæge sig hurtigt. Dit barn vil sikkert have angst over tidligere ubehagelige oplevelser i skolen. Vil have en livlig fantasi, som kun forværrer den manglende selvtillid.  Læs mere om arg nit her!

Arsen Album: Kontrol Freaken! Lær dit barn at slappe af med Ars!

Dit barn har meget angst med stor rastløs. Vil vandrer frem og tilbage på gulvet og fra rum til rum, også midt om natten. Du kan mærke en hvis træthed i dit barn & ved at det har noget at gøre med en underliggende angstfølelse. Dit barn vil være meget organiseret; planlægge & lægge deres rene & nystrøget tøj frem aften før de skal i skole! De vil også pakke skoletasken og selvfølgelig have forberedt alle deres lektier til punkt & prikke. Skoleskemaet bliver nøje kontrolleret, for at kunne planlægge aktiviteter efter skolen. Alt skal være under kontrol! Lær mere om Ars midlet her!

Phosporous: Apotekets levende lys, som kollapser ved for meget aktivitet!

Dit Phosporous barn har meget angst & vil ofte være oversensitive overfor alle slags stimuleringer. De elsker nye udfordringer & oplevelser, er meget udadvendte & sociale. Phos børn har nemt ved at kommunikere med andre & nemt ved at få venner. De elsker at være sammen med alle deres veninder & venner. De kan bestemt ikke lide at være alene & kan blive meget berørt hvis de mister et venskab.  Dette gør at dit Phos barn meget nemt falder om af bare udmattelse, for de giver sig selv 100% i alle situationer. De har tendens til hovedpine, diarré, hoste & luftvejsinfektioner, som lungebetændelser & bronkitis. Dit barn er tørstig efter meget koldt vand & kan absolut ikke tåle at springe måltider over. Læs mere om Phosporus her!

Lycopodium: Den pæne elev, som bliver ”bossy” derhjemme!

Lycopodium barnet vil have lavt selvværd, men dækker over det ved at puste sig selv & sit ego op. Dit Lycopodium barn hader at fejle, så de vil altid være velforberedte for at undgå fiasko. Så der kan være eksamensangst & forventningsangst, men dit barn vil altid klare sig med udmærkelse! De elsker søde sager & slik og har derfor tit problemer med maven; oppustet & gas. De kommer altid trætte hjem fra skole og går sikkert direkte i køleskabet for at hente noget sødt. Lycopodium børn har endens til et lavt blodsukker. Lycopodium børn er meget trætte om dagen, men bliver vågne om aftenen og kan ikke sove. Læs mere om Lycopodium her!

Silica: Det intelligente barn som afskyr rampelyset!

Dit Silica barn er yderst intelligent & skarp. Vil lære hurtigt i skolen & er god til matematik. Men dit barn vil aldrig have behov for at vise sin dygtighed & undgår derfor al rampelys! Dit barn er sky & indadvendt og vil gøre alt for at klare sig godt i skolen. Lider meget af angst for at fejle, især op til eksamener Vil ofte ikke kunne overkomme lange nætter med lektielæsning & eksamener. Får nemt ondt i hovedet & bukker under for mental træthed. Silica børn & teenagers har tendens til uren hud og sure tæer! De elsker al mad som ikke fordøjes så let, eks, sand og hader mælk!

Calc Carb: Det stille & rolige barn, som har brug for lang tid i perioder med forandringer!

Dit Calc barn er et nemt barn, men kan nemt blive revet ud af den, hvis der sker for mange ændringer eller ved nye situationer som skolestart. Her vil du opleve at dit barn begynder at bekymrer sig over små ting i hverdagen. Dit Calc barn er bange for mørket, for spøgelser & har tendens til mareridt. Calc børn bliver meget stædige, hvis du presser det! Har det egentlig godt ved at sidde at lege for sig selv, eller bare sidde og bruge timer på deres lektier. Calc børn har nemlig brug for al den tid som de kan få! De elsker æg til morgenmad!

Calc Phos: Dit rastløse & utilfredse barn, som hele tiden prøver grænser af!

Calc Phos børn keder sig ofte, er utilfredse & har tendens til at jamre sig & klynke. Har vokseværk, fordi de vokser for hurtigt, lider af jernmangel, har problemer med tænderne, kommer altid hjem med hovedpine, mavesmerter, har hævede kirtler/mandler & bliver nemt udmattet & forkølet. De er ikke så glade for skolen & gamle skole traumer sidder i kroppen. Vil aldrig glemme en læres kritik og vil derfor aldrig føle sig god nok. Elsker at rejse & er sikkert god i alle sprogfagene! Har det bedst ved at ting ændrer sig hele tiden! De vil også ændre lege & position hele tiden! Dit Calc Phos elsker bacon, salami, hot dogs & chips. Kan ikke tåle mælkeprodukter & frugt.

Nat Mur: Ked af det, lukker alt & alle ude og vil helst sidde alene på sit værelse!

Dit Nat Mur barn er pligtopfyldende, men lider ofte af migræne anfald & hovedpine, som starter med tåget syn & zig-zag lys foran øjnene. Dit Nat Mur barn er sårbar, tillukket, ked af det & foretrækker at være alene på sit værelse, hvor de kan sidde & koge lidt over deres skuffelser & bære nag. Nat mur børn hader at blive trøstet. De elsker salte chips & salt. Er ofte trætte. Læs mere om apotekets migræne midler her!

Nux Vomica: Det utålmodige & ambitiøse barn I klassen!

Dit barn eller teenager er sikkert den mest ambitiøse i skolen eller på sportsholdet! Har et stort energi niveau som betyder at de hader at blive stoppet eller tysset ned. Er meget uafhængig, utålmodig & bliver nemt irriteret & har en kort lunte, især hvis de føler sig under pres. De elsker stimulanser og læser gerne hele natten med 20 kopper kaffe. Tendens til hovedpine, som sætter sig lige i panden med spændinger i nakken. De er yderst sensitive overfor lyde, lys og dufte. De elsker mad og har derfor problemer med fordøjelsen. Har problemer med søvnen, vågner op kl. 3 og kan ikke falde i søvn igen. Dit barn fryser nemt & er sensitive overfor træk og har det allerbedst i et varmt karbad! Læs mere om midlet her!

Sulphur: Den intelligente professor

Dit barn vil sikkert være nørden i skoleklassen. Elsker de analytiske  & mere filosofiske fag. Derhjemme vil du opleve at dit barn hellere vil sidde & skille & samle alle dine elektroniske køkkenting, i stedet for at læse lektier. Sulphur børn lærer med deres hænder! De er udadvendte, meget nysgerrige og stiller dig masser af spørgsmål, som du ofte slet ikke vil kunne svarer på! Sulphur børn taler hele tiden og elsker at dele ud af deres viden. Er doven, udsætter lektielæsning til sidste øjeblik & når de gør det, er det til højt musik & masser af sodavand. Har det bedst i alt deres rod. Dit barn/teenager gider ikke rydde op på sit værelse, som ligner Jerusalems ødelæggelse. Sulphur børn elsker junkfood og kan ikke tåle mælk. Dit barn sveder og går rundt med en t-shirt om vinteren og har tendens til uren hud eller eksem som klør hele tiden. Du ved at du har et Sulphur barn når han/hun skal have mad allerede kl. 11 og igen når de kommer hjem fra skole kl. 16. Sulphur børn vågner tidligt om morgenen for at skulle tømme deres tarme & har tendens til tynd mave. Lær Sulphur bedre at kende her!

Kali Phos – “Mor jeg har bare lyst til at sove!” – Schüssler “smarte” Cellesalt

Er dit barn i dårligt humør over at starte skole? Irriteret? Træt & oplever søvnløshed? Så vil Kali Phos hjælpe da det støtter nervesystemet. Dette er en skræddersyet medicin til dit barn som studere intens & meget, hvis dit barn lider af eksamensangst, hvis dit barn klager over ikke at kunne huske hvad de har læst. Hvis dit barn siger “Jeg har bare lyst til at sove hele tiden!”, så skal du have Kali Phos klar. Dette gælder også hvis dit barn er fysisk træt p.g.a. for meget fodbold eller anden elite sport. Kali Phos 6x eller 12x to gange dagligt indtil dit barn igen springer glad ud af sengen om morgenen!

Læs mere om dit barns stress symptomer & hvordan homøopatien kan hjælpe dig her!

Læs mere om eksamensangst & apotekets SOS midler her!

Læs mere om midlernes mentale & følelsesmæssige profiler i Philip M. Baileys bog “Homeopathic Psychology”

Must read bog af Farokh J. Master “Clinical Observations of Children’s Remedies” her!

Læs om Paul Herscu’s bog “The Homeopathic Treatment of Children” her, hvis du er interesseret i at fordybe dig i de typiske konstitutionelle homøopatiske midler til børn!

Hvis dit barns angst for at gå i skole forsætter, kontakt da din homøopat eller læge!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

og vær altid på forkant med dit helbred!

Du modtager kun nyhedsbreve et par gange om året med de bedste tips til hvordan homøopati kan hjælpe dig.