Title Image

Rosmarin Essentiel Olie – Din daglige hjerne Booster!

Rosmarin Essentiel Olie – Din daglige hjerne Booster!

 

Rosmarin er ikke kun en velkendt kulinarisk fornøjelse. Planten har gennem mange tusinder år været anvendt som en medicinsk olie! Især for at stimulere hjernen!

Inflammation i kroppen er ofte smertefuldt og du vil altid kunne mærke hvis du har forstuvet anklen eller fået et hold i ryggen. Men din hjerne har ingen smerte receptorer. Hvis du udvikler inflammation i din hjerne, så har du ikke ondt. I stedet får du symptomer som ”hjernetåge”, som er en tilstand hvor du tænker uklart, er glemsom & generelt har en dårlig hukommelse. Du kan udvikle angst, depression, mavetarm problemer, demens & Alzheimer´s, som anses som diabetes 3. Nervesygdomme som usikker gå gang, lammelser, forvirring, muskel svaghed kan også være tegn på inflammation i hjernen.

 

Lad Rosmarin løsne sindet op!

 

Rosemarin er din æteriske olie for din hjerne og kan bruges 1-2 gange dagligt for at forbedre fokus, opmærksomhed og hukommelse.

Har du et barn som lider af ADHD & koncentrations problemer så kan en blanding af Lavendel, Rosmarin, Cedertræ og Vetiver, smøres på dit barn inden de går i skole om morgenen. Olierne vil forbedre koncentration & indlæring. Det samme kan du gøre for dine teenagebørn, som skal til eksamen & have en klar & skarp hjerne til dagens opgaver. Hvis dit barn lider af eksamensangst og ikke føler at de kan overskue noget så vil rosmarin få styr på deres tanker.

Hvis du føler dig stresset, vil rosmarin olien dig mentalt ovenpå igen. Derudover har rosmarin en dejlig duft, som i sig selv har en afslappende effekt. Den kan blandes med andre olier såsom pebermynte, citrongræs og lavendel.

 

Rosmarin stimulerer hukommelse & mental klarhed!

 

“There’s rosemary, that’s for remembrance, pray you love, remember. ~ Ophelia (Shakespeare’s “Hamlet”)

Rosmarin har I årtier været kendt som “the herb of remembrance” hukommelses urten. Oldtidens Grækere brugte olien til deres studier, eksamener & til at skrive poesi. The International Journal of Neuroscience har udgivet et studie som bekræfter denne gamle påstand. Lavendel olien får dig til at føle dig tilfreds & afslappet & Rosmarin olien øger dit fokus & fremmer din hukommelse.

Har du udviklet Alzhheimer’s og Demens eller har hukommelses problemer så tænk altid på Rosemarin! Studier har fastslået at hvis du indhalerer Rosmarin & Lemon om morgenen & Lavendel & Wild Orange om aftenen, kan disse olier forbedre din personlige orientering & kognitive funktioner, uden bivirkninger.

Men Rosmarin er ikke bare hjernens nr. 1 essentiel olie. Olien kan give dig energi, støtter binyrerne, afgifter leveren, løfter humør & så er det en anti-cancer olie. Tre naturlige kemiske destillationskomponenter; Kamfer, Pinene og Cineol, giver Rosmarin dens fantastiske egenskaber.

 

Sænker inflammation, kolesteroltal & balancere sukkerniveauerne!

 

Rosmarin er god for hjertes sundhed, da den reducerer betændelse i kroppen. Olien kan naturligt afbalancere kolesterol niveauet. Endvidere kan Rosmarin være effektiv i bekæmpelse af diabetes.

 

Farvel til hårtab & EMF Bestråling!

 

Lider du af begyndende hårtab eller har du fået tyndt hår pga. overgangsalder, følelsesmæssigt chok, tab eller stress, så tænk på Rosmarin.

Rosmarin gør dit hår naturligt tykkere og støtter naturlig hårvækst. Hårtab skyldes kroppens øgede produktion af DHT – Dihydrotestosterone, et naturligt testosteron, som din krop selv producere. Du kan sænke kroppens DHT respons med bl.a. Rosmarin æterisk olie ved at tage Rosmarin i kapselform, 1 dråbe 2-3 gange om dagen.

Alternativt kan du lave dit eget hår serum: 5-10 dråber Rosmarin påføres & masseres din hovedbund. Lad det sidde i ca. 30 min. og vaskes herefter af. Gøres en gang om dagen. Bland evt. Rosmarin olien med din favorit bæreolie. Cedertræ og Salvie olier kan også bruges.

Lav din egen hårshampoo med Aloe Vera gel og rosmarin olie, det er alt!

Udover hårtab kan du også bruge Rosmarin hvis du er bekymret for EMF bestråling. Gnid et par dråber Rosmarin essentiel olie i din hårbund om aftenen, så stimulerer du både hårvækst & beskytter din pineal kirtel mod EMF bestråling!

 

Rosmarin hvis du har muskel & gigt smerter!

 

Rosmarin bekæmper betændelse & er fantastisk til at reducere betændelsessmerter. Det skyldes delvis Alpha Pinene molekylerne & de tre hovedkomponenter Kamfer, Pinene og Cineol , som tilsammen bekæmper betændelse. Alle typer led- eller muskelsmerter kan afhjælpes. Smøres direkte på huden blandet op med lidt kokosolie eller din favorit olie. Du kan evt. tilføje Wintergreen eller Pebermynte olier, da disser olier har en afkølende virkning, sammen med Rosmarin, som vil mindske betændelsestilstande. Hertil kan du tilsætte Ingefær, som opvarmer området.

 

Lever & Galdeblære Support – vil stimulere galdeproduktion

 

Har du brug for en udrensning, vil Rosmarin olien støtte lever- og galdeudrensning. Brug den i en forstøver (duftlampe) eller smør den i nakke & lige over lever-/galdeområdet. Brug 3-5 dråber Rosmarin olie. Masser olien ind lige under ribbenet i ca. 30 sekunder. Olien vil ilte & stimulere din lever & galdeproduktion & afgifter fordøjelses organerne. Lav din egen lever udrensning: Lemon og Rosmarin drikkes eller tages i kapsler).

 

Stop den biologiske aldring med Rosmarin!

 

Lider du af binyretræthed & lav energi pga. forhøjet kortisol, så er Rosmarin olien en af de to bedste olier til at støtte dine binyrer. Hvis dine kortisol tal bliver for høje, brug Rosmarin dagligt & kan sænke dit biologiske alder & tempo.

Ved binyretræthed benyt 2-3 dråber på binyreområdet samt på området for skjoldbruskkirtlen på halsen. Kan samtidig bruges i forstøveren, da olien booster din energi. Prøv også en blanding af Pebermynte & Rosmarin. Blandingen smøres på kroppen & giver en skøn duft.

 

Rosmarin & dit hjerte – styrker blodcirkulation

 

Mange kender ikke til Rosmarins egenskaber i stabilisering af for lavt blodtryk. Læs mere om forskningen bag rosmarin og lavt blodtryk her.

Så det er ikke bare din mentale sundhed men også din fysiske velvære kan forbedres med Rosmarin! Benyt olien direkte på huden, forstøv den eller tag den i kapsler!

 

Lav din egen Hjerne Boosting EO Blanding!

 

3 dråber Grapefrugt

2 dråber Frankincense

2 dråber Rosmarin

1 dråbe Pebermynte

 

3 dråber Grapefrugt: Støtter lymfen & effektiv for diabetes patienter, renser kortisol & sukker affaldsstoffer ud af kroppen.  Kan tages i vand med lemon på fastende hjerte hvis du vil tabe dig eller blandes med Patchouli olien hvis du har sukker trang. Tages med vand eller påføres bryst eller håndled når din sukkertrang ikke kan styres.

2 dråber Frankincense: Frankincense ilter din hjerne; hyposthalamus & pinealkirtlen og vil derfor skærpe din bevidsthed, virke opløftende, øge nærvær & koncentration. Kongeolien til meditation & afspænding. Hjælper dig mod elektromagnetisk stråling & er celleregenererende på DNA plan.

2 dråber Rosmarin: Virker opfriskende & ved blot at inhalere olien vil du forbedre hukommelse & øge koncentrationen& fokus. Du vil se hurtige resultater!

1 dråbe Pebermynte: Din daglige expresso, som har en opløftende & opkvikkende effekt. Indhaleres & du vil få et hurtigt energi boost eller indtag et ”pebermynte slik”. Hvis du har brug for at kontrollere din sukkertrang tages pebermynte & grapefrugt sammen.

 

Anvendelsesmuligheder:

 

  • I din duftlampe/forstøver når dine børn skal lave lektier eller hvis du kommer træt hjem fra arbejde og har brug for mental klarhed & forbedre koncentrationen.
  • “Cupping Metoden” – Påfør 1-2 dråber Rosmarin essentiel olie i din hænder. Før håndflader op til din næse og tag 3-5 dybe vejrtrækninger helt ned i din mave (buddha indåndinger)! Virker opfriskende og vil booste dit fokus. Hav altid din livredder olie ved din side, enten i din taske, kontorskuffe eller i din bil! Cupping Metoden er også effektiv til dem som lider af stress, angstanfald & kvalme!
  • 3 dråber Rosmarin gnides på tindinger, kraniekanten og baghovedet & du vil føle at din hjerne igen bliver skarp & dine mentale evner vil speedes op!

 

Prøv Rosmarin essentiel Olie! Din chef vil måske give dig lønforhøjelse & dine børn vil sikkert bestå alle deres eksamener!

 

Kilder:

 

 

https://drericz.com/rosemary-essential-oil-uses-and-benefits/

https://www.youtube.com/watch?v=uuIxH0bS0Hw

https://www.doterra.com/us/en/p/rosemary-oil