Title Image

Hjernetåge kan lettes med homøopati & livsstilsændringer

Hjernetåge kan lettes med homøopati & livsstilsændringer

Du er din hjerne! Din hjernes sundhed siger alt om dig….

Vi lider alle fra tid til anden af disse ”senior øjeblikke” hvor vi glemmer et navn, har forlagt vores bilnøgler, eller føler os trætte & doven. Men hvis du har regelmæssige hændelser af hukommelsestab, føler dig fortabt eller forvirret eller bare har problemer med at koncentrere dig, kaldes det hjerne tåge.

Hvor godt din hjerne fungere fortæller alt om din personlighed, hvordan du ser på livet & hvordan dit følelsesliv er. Hvis du har nedsat hjernefunktion, betyder det nedsat livslyst, motivation & nydelse af livet. Du vil ikke nyde dine hobbyer mere, dine relationer svækkes, både på jobbet & blandt familie & venner. En usund hjerne kan føre til depression, ensomhed & isolation. Men du kan til enhver tid ændre dette fordi hjernen er plastisk! Men gør det i tide!

Hjernetåge er ikke en sygdom, men en tilstand af kognitiv dysfunktion & svækkelse. Det har intet med intelligens eller IQ at gøre, men et udtryk for at der er ubalancer i kroppen. En af dem kan være blodsukker ubalancer & insulinresistens. Insulinresistens starter ved et fastende blodsukker på 4,9 og en af symptomerne er hjernetåge. Fordi glukose er hjernens brændstofkilde, kan der forekomme ubalancer i blodsukkeret, hvilket kan medføre symptomer på hjernetåge. Desuden kan blodsukker ubalancer også påvirke produktionen signalstoffer. Årsagen til dette skyldes, at visse aminosyrer, der er nødvendige for dannelsen af ​​neurotransmittere skal transporteres over blodets hjernebarriere. Disse signalstoffer kan ikke opfange informationerne & insulinresistens opstår. Læs mere om insulinresistens her. 

Nogle almindelige symptomer på hjernetåge omfatter:

 • Manglende fokus og koncentration
 • Forvirring og desorientering
 • Kortvarigt hukommelsestab
 • Besvær med at “finde ord” når man taler & skriver
 • Langsom tænkning &  glemsomhed

 Du vil sikkert også opleve disse symptomer, som ofte ledsager hjernetåge:

 • Allergier, akne og rosacea
 • Blodsukker ubalancer & diabetes
 • Søvnløshed
 • Hovedpine
 • Dårlig fordøjelse, oppustethed, forstoppelse & diarré
 • Træthed, sløvhed, utilpashed
 • Betændelse, smerte, astma
 • Lav libido, PMS, uregelmæssige menstruations cyklusser
 • Depression, angst, følelsesmæssig skrøbelighed
 • Forhøjet blodtryk & kolesterolproblemer
 • Overdreven vægtforøgelse, vægttab
 • Kroniske stressforstyrrelser

 Når hjernetåge bliver et problem

Det er helt naturligt at føle sig mentalt træt efter en lang dag på arbejde eller opleve en rastløs nattesøvn i ny & næ. Men blot en nat uden søvn kan medføre at du bliver insulinresistent dagen efter. I vores hurtige, overstimulerede samfund er  hjernetåge næsten uundgåeligt. Men når mental træthed bliver kronisk, er det ikke noget, der skal tages let.

Sundheden i din hjerne er yderst vigtig for dit generelle velbefindende. Alt, der forringer hjernens funktion, påvirker negativt alle aspekter af dit liv: Vanskeligt at gennemføre daglige opgaver, kan true dine præstationer på arbejdspladsen, og endda påvirke familie & sociale relationer. Hjernetåge er ligesom blodsukker problemer & diabetes en progressiv tilstand & kan i nogle ekstreme tilfælde føre til Alzheimers eller demens.

Hvad forårsager hjernetåge

Din hjernetåge kan der gøres noget ved, fordi hjernen er plastisk. Men det vil altid være en god ide at vide hvad årsagen til din hjernetåge er:

Stress

Stress gør os gamle før tid, håret bliver hurtigere gråt, selv vores hud rynker hurtigere og bliver grå & bleg. Men stress påvirker også vores kognitive funktion. Stress kan være fysisk, psykisk eller følelsesmæssig stress. Under stress producerer du høje kortisol niveauer, som vil påvirke din insulin produktion. Jeg kalder det ”candibar effekten” fordi stress påvirker dit blodsukker ligeså meget som at spise en snickersbar! Stress påvirker blodhjernebarrieren og kan føre til at din  “hjerne lækker”.

Lavt blodsukker eller sukker ubalancer

Det er det svingende blodsukker som er farligt og som skader dine organer. Derfor vigtigt at få stabiliseret dit blodsukker.

Andre årsager

Kan være fødevare intoleranser, vitamin- & mineralmangler, tungmetaller, lever & nyresvigt, fordøjelses ubalancer (leaky gut & leaky brain), dehydrering, medicin, alvorlige tilstande som lyme, hjernetumorer, epilepsi, Parkinson, autoimmune sygdomme & fysiske hovedtraumer. Alle disse faktorer kan skabe stress i kroppen.

Hvis du i dag oplever symptomer på hjerne tåge, er degenerationen allerede begyndt. Denne ødelæggelse kan fortsætte i årevis eller endog årtier, før Alzheimers, Parkinsons, MS eller andre alvorlige neurologiske sygdomme kan diagnosticeres. Tag handling i dag, så du kan genoprette de mentale muskler langt ind i fremtiden!

Løft hjerne tågen med livsstilsændringer som du elsker!

Spis protein

Spis protein & sunde fedtstoffer ved hvert måltid & undgå sukker & hurtige kulhydrater som vil medføre svingende blodsukker. Hvis du er kvinde er det godt at vente med kulhydrater til om aftenen, så vil du sove bedre. Minimere forbruget af emballerede og forarbejdede fødevarer. Hvis du lider af fødevarer allergier undgå mælkeprodukter, gluten &  sojaprodukter.

Spis fedt

Sunde fedtstoffer som kokosolie, valnødder, oliven og friske æggeblommer er nødvendige til beskyttelse og vedligeholdelse af din hjerne. Glem ikke, at din hjerne udover vand hovedsagelig består af fedt, især DHA og kolesterol.

Drik masser af vand

Over 70% af din hjerne er vand. Næsten hver funktion i kroppen afhænger af den effektive strømning af væske og hydrering på et cellulært niveau. Vand er nødvendigt til transport af hormoner, kemiske budbringere og næringsstoffer til din hjerne. Tænk på dine celler! Er de saftige vindruer eller indtørrede vindruer?

Søvn

Din hjerne har brug for søvn. Mens du sover, renses din hjerne for toksiner & affaldsstoffer, dagens begivenheder & information bliver organiserer, & hjernen genererer helt nye hjerneceller. Blot en nat uden søvn, gør at du næste dag bliver insulinresistent. Sørg for at gå i seng & stå op på samme tidspunkt hver dag, også i weekenderne. Vigtigt at få 7-9 timers kvalitetssøvn her nat.

Køb et par nye løbe- eller travesko!

Bevægelse er alt afgørende for at kunne stabilisere blodsukkeret. Interval træning på 10 min. ad gangen, 2-4 gange om dagen hvor pulsen kommer op, vil medføre at dine væksthormoner stiger. Insulin & væksthormoner er fjender, derfor vil du kunne opleve vægttab & stabilisere dit blodsukker ved daglig træning. Insulin er nemlig et hormon som lager fedt. Din hjerne vil elske dig for at gå en tur & få pulsen op. Du vil ilte hjernen & nye hjerneceller vil blive produceret!

Støt din hjernetåge med homøopati

Homøopatisk medicin kan være et vigtigt alternativ & støtte til at booste din hjerne. Nedenfor har jeg nævnt de midler som jeg ofte ordinere i.f.m. udbrændthed & hjernetåge. Jeg oplever svækket hukommelse, glemsomhed i alle aldre; både den studerende, som er udbrændt & ikke er i stand til at studere & udvikler eksamensangst. Jeg ser det i udbrændte arbejdsnarkomaner og især i ældre med begyndende demens & Alzheimer’s:

Picric acid – Nr. 1 middel for hjernetåge & mental kollaps.

Ses ofte i studerende & unge mennesker som læser til eksamen & har studeret for meget. De udvikler eksamensangst & er ikke i stand til at gå til eksamen. Kan også opleves i forretningsmænd/kvinder som arbejder på en deadline. Nux V typer kan nemt få brainfog & gå i Picric Acid stadie.

Man er gået ud over ens grænser og til sidst kollapser man mentalt. Bare det at tænke gør ondt & du ser mental udmattelse; træthed, sløvhed, nedsat evne til at tænke klart. Har svært ved at koncentrere sig, læse & studere. Du har bare lyst til at ligge ned i et mørkt værelse & ingen lyst til at tale.  I ældre ses demens hvor du blot sidder stille og lytter.

På det fysiske plan har du hovedpine. Du har brug for at holde hovedet oppe. Du har en brændende smerte op langs din rygsøjle. Mænd har impotens.

Zincum phosphide – Hjerne booster til den udbrændte forretningsmand/kvinde

Udbrændt & nedslidt p.g.a. stress eller nervøst sammenbrud. Føler at du ikke gør nok, både på jobbet, i familien eller hvis du er studerende. Selv på ferier vil du arbejde! Hukommelsestab hos ældre, som skyldes irritation af nyrer & nyresten. Kan ikke sove fra kl. 3 om morgenen, er bleg og lider af depression, specielt som følge af en hjerneblødning. Er bekymret. Voldsom hovedpine. Svimmelhed, bedring ved at ligge ned.

Lycopodium – Tidlig senilitet, blodsukker ubalancer & fordøjelsesproblemer

Ses ved tidlig senilitet. Håret bliver gråt i en meget tidlig alder. Lycopodium personer er irriteret, vred, ængstelig & bekymret over alt. Meget sentimental & græder nemt. På det fysiske plan opleves fordøjelsesproblemer med oppustet mave og luft. Stor lyst til søde sager & en umættelig appetit. Hos mænd ser man prostata & øget vandladning.

Nat Sulph – Hvis du har haft en hjerneskade

Hvis årsagen til din hovedpine & begyndende hjernetåge er en tidligere hjerneskade, kan Nat Sulph hjælpe dig. Du vil på det mentale & følelsesmæssige plan sidde fast i gammel sorg & smerte & dvæler ved ubehagelige minder. Du føler dig ked af det, ensom & har selvmedlidenhed. Du kan ikke udtrykke den kærlighed du føler for andre. Udover hovedpine vil du på det fysiske plan have smertefulde & ømme led.

Cocculus Indicus – Hjernetåge p.g.a. manglende søvn

Forvirring & omtåget tilstand, især efter manglende søvn, hvis du er nybagt mor & ser efter den lille, eller passer på et sygt familiemedlem. Du reagerer langsomt, svarer langsomt på spørgsmål, og er glemsom & har en meget langsom tankegang. Kan ikke huske hvad du lige har tænkt.

På det fysiske plan oplever du svimmelhed p.g.a. manglende søvn, du føler dig fuld & alting drejer rundt omkring dig. Du har ofte kvalme med din svimmelhed & kan ikke tåle at se objekter som bevæger sig. Derfor også et effektiv køresyge middel eller hvis du lider af søsyge.

Læs mere om Cocculus her!

Anacardium – Senil demens med forvirring over identitet & eksamensangst

Senil demens, hukommelsestab med svækket konstitution, fraværende, hjernetåge, glemsom, kan ikke huske navne & leder ofte efter ord. I ekstreme tilfælde opleves der vrangforestillinger, hallucinationer & tankeforstyrrelser hvor patienten hører indre stemmer. Du har 2 viljer; En engel som sidder på den ene skulder, og på den anden skulder sidder djævlen. Anacardium 200-C dagligt i 2-3 dage for dem som ikke genkender deres respektive ægtefælle. Ofte ses der forvirring omkring personens identitet.

Anacardium får det altid bedre når spiser, derfor også et godt middel hvis du lider af lavt blodsukker. Du bliver ”hangry” meget vred når du springer måltider over! Du får ondt i maven hvis den er tom og ikke spiser.

Midlet også effektiv ved eksamener hvor du oplever eksamensangst, nervøs udmattelse pga. at du føler dig under pres. Du reagerer med vredes udbrud og bander.

Demens kan udvikle sig i mange retninger og Alzheimers har ligeledes mange ansigter. Man har korte lunte og bliver vrede og kan blive udadreagerende. Min mor blev ikke voldelig, men havde en periode med vrede, hvor hun slog ud efter os. Samtidig havde hun voldsom kløe over hele kroppen. Anarcardium hjalp prompte.

Alumina – Midlet til alle stadier i Alzheimers!

Mental forvirring. Laver fejl når du skriver & taler. Bruger de forkerte ord. Kan ikke tænke klart og tænke en tanke færdigt. Alumina patienten ved ikke hvem han/hun er & kan ofte ikke genkende andre. Føler at tiden går langsomt, derfor ser man stor rastløshed & hurtige bevægelser samt hurtige humørsvingninger. Midlet er effektivt i depression, hvor du er bange for at miste din hukommelse. Anvendes ved tidlig senilitet & til ældre mennesker med forstoppelse & lammelser i kroppen & forstyrrelser i nervesystemet.

Dette middel anvendte jeg som det primære demensmiddel til min kære mor. Min mors demens udviklede sig ikke aggressivt og hun tog afsted med klar bevidsthed om hvem vi alle var i vores lille familie. Vil altid huske det store dejlige smil hun sendte mig når jeg kom og besøgte hende! Hun vidste hvornår hun skulle dø og hvordan det skulle afholdes. Hun udtrykte det og forberedte os alle. På det tidspunkt havde plejehjemmet og læge trappet min mor ud af al medicin. Hun drak hydrogen vand fra Iwater og hun fik lymfemassage af Nelie Mei. Alzhiemers patienter har svært ved nye relationer og ønsker bare deres nærmeste omkring dem. Nelie har store empatiske og healende evner, som gjorde at min mor glædede sig til sin ugentlige massage og nærvær med Nelie. Jeg kan varmt anbefale Nelie, som var til det sidste!

Baryta Carb – Du går i barndommen igen!

Hukommelsestab, demens, forvirring, hvor du ikke er i stand til at tage beslutninger. Ældre som går tilbage til barndommen og som opfører sig som børn igen. Baryta Carb er meget genert & har mindreværdskomplekser, med aversion mod at møde fremmede. Bruges ofte til børn som har svært ved indlæring og ikke udvikler sig normalt. Stor forventningsangst. På det fysiske plan ses at man let bliver forkølet med hævede kirtler & mandler. Midlet bruges ofte efter blodpropper & hjerneblødninger, hvor der ses lammelser i kroppen. Midlet har vist sig at stoppe aldringsprocessen, specielt i hjerneceller & blodårerne.

Conium – Mental & fysisk svækkelse p.g.a. tab af livsledsager

En gradvis mental svækkelse & tidlige stadier af Alzheimer’s & demens. Dette ønske om at ”lukke mentalt ned” skyldes sorg & depression efter tab af livsledsager. Man oplever en aversion mod at være & tale med andre mennesker, samtidig med at der er stor angst for at være alene. På det fysiske plan oplever du gradvis lammelser af nervesystemet. Først i fødder & ben, som svært ved at gå, rystelser, muskelsvækkelse. Herefter i resten af kroppen hvor man bl.a. kan opleve lammelser af urinvejene med inkontinens som følge. Forsteninger i kirtelsystemet, som hårde knuder i kvindens bryst og mandens prostata forekommer også.

Helleborus – Begyndende Alzheimer’s

Hvis du oplever begyndende Alzheimer’s symptomer, som udvikler sig langsomt, tænk på Helleborus. Du oplever depression med selvbebrejdelser & en ustandselig sukken. Du taler ikke & vil i stedet sidde og pille ved ting. Har også brugt midlet til teenagers som pga. kærestesorg, tab af forældre eller ved flytning er gået ind i sig selv og mistet lysten til livet. Er gået ind i deres egen verden & kan blive besat af døden.

Hyoscyamus – kan regulere signal stoffer i hjernen

Hyoscyamus regulerer signalstofferne i hjernen, som styrer vrede & depression. Midlet viser grådighed, mistillid, jalousi & fjollet & tåbelig opførsel. Derfor ser du ofte Hyoscyamus i giftige relationer & dysfunktionelle forhold.  Kan også bruges inden for ADHD spektret, hvor du ser vrede, ukontrollabel latter uden grund & sindsyge. Midlet kan benyttes i skizofreni & akut psykotiske episoder. Man ser indadvendthed med manglende evne til at genkende familien & en følelse af at man ikke er hjemme. På det fysiske plan ses ukontrollabel & ufrivillige bevægelser, lungebetændelse, feber & hoste.

Andre midler kan nævnes Kali Phos, Nat Mur, Argentum Nitricum, Gelsemium, Zincum Met, Sulphur, Nux Vomica, Selenium, Agnus C, Phosphoric Acid.

Demens & Alzheimer kilder:

Dr. Dale Bredesen MD – Forfatter til “The end of Alzheimer’s”. Dr. Bredesen har brugt de sidste 15 år til at forske og udvikle behandlingsprogrammer til forebyggelse og har skabt evidensbaseret forskning omkring det faktum at demenssygdomme kan reverseres. Dr. Bredesen er en af de førende autoriteter indenfor demenssygdomme. Du kan følge ham på FB eller på Instagram.

Dr. Heather Sandison MD – Hjælper demenspatienter og pårørende gennem kliniske erfaringer, demensboliger, forskning og uddannelsesplatforme. Dr. Sandison afholder det årlige “Reverse Alzheimer’s Summit.

Dr. Perlmutter Har dedikeret sit liv og karriere til forskningen af alzheimers og demenssygdomme. Han giver praktiske råd omkring livsstilsændringer og har skabt evidens for at demens kan forebygges med kost og livsstilsændringer. Find håb her!

Alzheimerforeningenhar været min redningsplanke utallige gange og kan kun opfordre alle til at blive medlem og søge hjælp. Hellere før end senere. Du kan få gratis råd & vejledning fra “demenslinien“. Jeg har modtaget professionel rådgivning omkring juridiske aspekter, fremtidsfuldmagter, rådgivning hvis lægen ikke støtter familien i at få den rette udredning, håndtering af pårørende stress. Alzheimerforeningen har masser af data omkring den sidste forskning og videoer til hjælp for at få en større forståelse af hvad demenssygdommene er. Det kan være en ensom og meget frustrerende rejse, så opbyg dit netværk og viden inden det er for sent. Få hjælp her!

Kilder & inspiration til mere læsning:

Cocculus Indicus – Det homøopatiske middel Cocculus Indicus kaldes også for “plejepersonale midlet. Jeg fik alvorlige svimmelhedsanfald p.g.a. stress og Cocculus hjalp mig ofte når jeg ikke lyttede til mig selv og fik ladet mig selv op. Egenomsorg er kodeordet for alle pårørende. Genoplad og læs mere om midlet her!

Drik vand for at undgå at hjernen skrumper ind og tørrer ud! Gerne hydrogenvand fra Iwater. Læs mere her!

Superkost til hjernerystelser af Charlotte Lillegaard Petersen

Lyt til Max Lugarve’s TedTalk omkring hvorfor høje insulin & blodsukker niveauer øger dine chancer for at udvikle Alzheimers mere end dine gener! Lyt med her!

5 helt almindelige årsager til hjernetåge!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

og vær altid på forkant med dit helbred!

Du modtager kun nyhedsbreve et par gange om året med de bedste tips til hvordan homøopati kan hjælpe dig.