Title Image

Lycopodium – Homøopatiens livredder hvis du har blodsukker ubalancer

Lycopodium – Homøopatiens livredder hvis du har blodsukker ubalancer

Homøopatien behandler hele mennesket. Midlerne har deres egen unikke profil, som bliver skræddersyet til hvert person.  Du har din egen unikke måde hvorpå du udtrykker stress, sukkertrang, sukker ubalancer, insulinresistens & diabetes 2. Lycopodium er et af de homøopatiske midler jeg benytter mest i Resoubo klinikken og er efterhånden min livredder i diabetes & insulinresistens problematikker.

Nedenfor har jeg beskrevet Lycopodium midlet med udgangspunkt i insulinresistens symptomerne. Dermed får du hurtig overblik over om du er i farezonen for at udvikle diabetes 2 eller 3, længe før din læge! Diabetes foreningen skønner at 750.000 danskere er i risikozonen for at udvikle diabetes og 60.000 ved slet ikke at du har udviklet diabetes 2.

Årsager til insulinresistens:

 • Dårlig kost & ernæring
 • Stress
 • Manglende motion
 • Manglende søvn
 • Timing – Der er ikke ligegyldigt hvornår du træner, spiser og sover

Jeg vil her primært koncentrere mig om diet & mave-tarm systemet og stress, som er de to primære områder som Lycopodium vil kunne støtte dig i.

 

Hvad er Insulinresistens?  Udbrændte celler!

Insulinresistens er stadiet før du udvikler diabetes & er en tilstand, hvor kroppens celler ikke reagerer normalt på insulin. Forstil dig at dine celler svømmer rundt i ”brunede kartofler”. Cellerne bliver døve og kan ikke opfange signaler fra hjernen og kirtlerne, fordi de er belagt med sukker. Det er primært dine lever, muskel & fedtceller som bliver insulinresistente. Cellerne bliver simpelthen udbrændte og kommunikationen mellem din hjerne, dine hormoner, organer, muskler & dine celler bryder ned!

Men du kan undgå vejen mod helvede & de langsigtede konsekvenser, af ukontrolleret blodsukker ved livsstilsændringer & homøopati. Konsekvenser af ukontrolleret blodsukker kan udvikle sig til blindhed (Retinopati skader starter allerede ved et blodsukker på 7.8), beskadigelse af nerver & amputering af tæer & ben, nyresvigt, cancer, hjerte-kar sygdomme, demens & seksuelle dysfunktion.

Insulinresistens symptomer – Fedt omkring maven, hukommelsessvigt & træthed

Insulin er et hormon som lager fedt. En af de første tegn på at du er insulinresistent er, at du udvikler en lille muffin mave. Lager fedt omkring maven & får topmave.

Et andet tegn på insulinresistens er at du ofte er træt, især om eftermiddagen og efter måltider. Trætheden gør at du føler sult hele tiden, kan ikke blive rigtig mæt, og du har en stor trang til sukker & kulhydrater. Du kan ikke koncentrere dig og bliver let irriteret hvis du springer måltider over. Disse er bare toppen af isbjerget.

Lycopodium  –  Apotekets ædedolk med blodsukker problemer

Lycopodium er fra planteriget og siges at være den ældste levende plante som har overlevet istid og mange af jordens klimaændringer & naturkatastrofer. Det var for millioner år siden det højeste træ, men er i dag mos, som du ser overalt på skovbund og græsplæner. Lycopodium var den eneste plante som var intelligent nok til at tilpasse sig jordens klimaændringer.

Lycopodium største begrænsning mental & følelsesmæssigt er, at han/hun lider af en voldsom mindreværds kompleks. Lycopodium personen er smart & intelligent, men har en mindreværdsfølelse og tendens til at kæmpe sin sag. Man ser ambitioner & ønsket om at blive til noget, ambitioner om at opnå mere magt og større stillinger.

Hvordan har Lycopodium det med sukker & hurtige kulhydrater?

Lycopodiums kendetegn er midlets forværring mellem kl. 16 -20, for så at få det bedre sent på aften. Symptomerne kan være træthed, især træthed efter måltider, eller stor trang til sukker & kulhydrater, eller en eftermiddags snack. Blodsukker problemerne viser sig også som irritation eller hovedpine fordi du måske har sprunget et måltid over. Lycopodium får også hovedpine hvis han/hun ikke sover nok og vågner altid op træt, uoplagt og er irriteret.

Lycopodium bliver kaldt for ”apotekets ædedolk”, fordi han/hun har en stor appetit, med tendens til at overspise. Du føler dig aldrig hel mæt (derfor effektiv middel for bulimi). Du har lyst til at spise hele tiden, hvilket gør at dit blodsukker konstant er forhøjet. Men du kan også blive hurtig mæt for så at blive hurtig sulten igen. De store mængder sukker & mad gør at du udvikler en lille topmave, men har stadig tynde ben & arme.

Lycopodium er en stor lever medicin. Fysiske symptomer, som hovedpine & migræne & ledsmerter forekommer derfor ofte i højre side, især i højresiddende organer som lever- & gladeblæren. Lycopodium er en af de primære midler for nyre & galdesten.

Lycopodium har mange fordøjelsesproblemer p.g.a. dårlig kost eller overspisning. Oppustet mave med meget luft er typisk særkende, fordi maden ikke kan fordøjes ordentligt. Det ser ud som om du er gravid efter hvert måltid. Tendens til forstoppelse, især når du rejser. Din mave rumler og du kan ikke tåle østers, løg, hvidløg, bønner & kål. Du lider ofte af fødevare intolerancer, især hvede. Du foretrækker varm mad & drikke og undgår helst kolde salater. Fordøjelses problemer starter ofte om eftermiddagen kl. 16, hvor du får sure opstød, som brænder og varer i flere timer. Du får ofte hikke efter du har spist.

Andre fordøjelsesproblemer kan være galdeblærebetændelse, mavesår, IBS, Chron’s & alvorlige leversygdomme. I dag ser vi flere tilfælde af fedt omkring leveren, som ikke skyldes alkohol, men p.g.a sukker og dårlig kost.

Insulinresistens kan også udvikle sig til ”metabolisk syndrom” hvor hjerte-kar sygdomme viser sig med forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol & lever tal, samt forhøjet triglycerider. Triglycerider viser hvor meget sukker der er i dit blod, samt hvor effektiv en fedt forbrænder du er. Forhøjet tal betyder at du brænder & bruger sukker som energi. Derfor bliver du hurtigere træt og får sukker ubalancer. Skader på dine blodkar kan også vise sig som store revner i hælene, dårligt blodomløb med en hånd eller fod varm, den anden kold. Lycopodium benyttes også ved seksuel impotens & dysfunktion.

Du kan også vågne om natten og være sulten eller tørstig, som kan indikere blodsukker problemer. Eller du vågner p.g.a øget trang til at lade vandet. Lycopodium lider også af rastløse ben ”restless-leg-syndrom”, især om aftenen når han/hun skal til at lægge sig til at sove.

Sukker er skadeligt for os & skaber inflammation i kroppen.  Sukker ælder vores hud, giver os rynker & ælder os før tid. Mange har samme symptomer som Lycopodium og kan uden at vide det, være insulinresistent. Læs mere om sukker afhængighed her.

Stress – den tavse dræber

Insulinresistens skyldes en livsstil med dårlig kost & ernæring, ingen motion & utilstrækkelig søvn. Stress er ofte en anden overset årsag, og det som vi mennesker ikke altid er parat til at kigge på.

Lycopodium lider af et dårligt selvværd & en konstant angst for at bukke under for stress. Du overvældes af frygt for fiasko og mangler tillid til dine egne evner. Angsten for at fejle ligger så dybt at du altid vil forberede dig 120%. Du kan ligefrem drømme om at fejle og ikke kunne leve op til krav & ansvar. Lycopodium er en ofte brugt medicin mod eksamensangst. Du kan læse mere om midlet & andre eksamensangst midler her.

Hvis du er en lycopodium type vil du derfor lide af forventningsangst. Du vil være meget nervøs før enhver situation hvor du skal lave præsentationer eller taler. Du er bange for nye udfordringer i livet og kan være bange for at møde nye mennesker. Men du klarer dig alligevel godt fordi du er forberedt.

En ubegrundet angst kan også være tegn på lavt blodsukker.

Lycopodiums stress respons – en underliggende angst for fiasko

Livets store og små bump påvirker os. Det der er interessant for en homøopat er, hvordan du reagerer på dem. Hvis du presser en lycopodium bliver han/hun vred og kan blive defensiv. Men de vil ikke eksplodere som Nux V.  Lycopodium personens stress kan vise sig på 2 måder.

 • Enten undgår du alle former for ansvar & kan være hjælpeløs & underdanig
 • Du overkompenserer & dækker din stress & usikkerhed. Denne mentale sårbarhed, manglende selvværd & angst dækkes ved at du dækker dig under en falsk skjold af selvtillid & intellektuel overlegenhed. Der kompenseres med stort ego og behov for at dominere, og tendens til at mobbe & tyrannisere. Behov for magt er stort i Lycopodium.

Den typiske stress respons er at der hele tiden ligger en frygt for at fejle i baggrunden:

 • Frygt for at din forretning vil gå fallit eller at du ikke bliver udnævnt
 • Frygt for at du ikke når dine mål
 • Frygt for at dit ægteskab kollapser

Alt er en kamp, så længe du ikke føler du kan klarer opgaverne!

Så længe du synes du kan klare dine opgaver, har du ingen problemer. Men din usikkerhed kommer frem, når du udfordres med nye opgaver eller skal møde nye mennesker. Så forventer du altid fiasko. Dit barn vil eksempelvis altid udskyde sine skoleopgaver og du vil gøre det samme og løbe væk for at undgå at stå til ansvar. Lycopodium personer hader nye udfordringer & har derfor svært ved at foretage livsstilsændringer.

En stressede Lycopodium skynder sig af sted fordi der er en underliggende angst for aldrig at nå sit mål eller blive færdig med opgaven som chefen har givet. En Lycopodium er utålmodig og irriteret.

Denne rastløshed ser du også i hyperaktive børn som spiser for meget sukker. Sukker gør os vanvittige og vi genkender alle når vores børn kommer hjem fra en børnefødselsdag; de er alle vegne, hænger i lysekroner og er hyperaktive. Men vi voksne kan også være sukker påvirket: Trang til konstant at checke emails & Facebook. Vi kan ikke sidde stille til møder, er rastløse & begynder at fumle med ting som vi kan finde omkring os.

Glemsomhed & hukommelsesbesvær

En af de store insulinresistens symptomer er hukommelsesbesvær, med manglende evne til at fokusere og tidlige tegn på senilitet & demens. Det lave selvværd er Lycopodiums mentale & følelsesmæssige begrænsning:

 • Koncentrationsbesvær, kan ikke holde fokus. Bliver forvirret & meget irriteret.
 • Dysleksi, har svært ved at læse og stave. Laver fejl når skriver og taler.
 • Glemsomhed & kan ikke huske navne.
 • Hukommelsesbesvær udvikler sig også til ikke at kunne huske ting, som skal nås, kan ikke overholde tidsplaner & aftaler.
 • Mental udbrændthed kan skyldes fordøjelsesproblemer som er kendetegnet i Lycopodium

Hvordan ser en insulinresistent Lycopodium ud?

Du genkender en Lycopodium fordi han/hun vil stresse rundt med bekymringsrynker i panden. De følelsesmæssige problemer sætter sig som uro i maven. De får fordøjelses problemer; føler sig oppustet, danner meget luft og er forstoppet. Sukkeret gør at de bliver urolige & nervøse.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

og vær altid på forkant med dit helbred!

Du modtager kun nyhedsbreve et par gange om året med de bedste tips til hvordan homøopati kan hjælpe dig.