Title Image

Forstuvet hånd – kom dig hurtigt over smerter med Arnica & Ruta!

Forstuvet hånd – kom dig hurtigt over smerter med Arnica & Ruta!

Forstuvet håndled, musearm, bristet ledbånd! Homøopati vil altid rede dig!

Jeg havde ved et uheld slået min højre hånd. Da hånden ikke smertede tog desværre jeg ikke Arnica. Senere samme dag fik jeg dog pludselig store smerter i mit håndled. Jeg sad i møde og var ikke i stand til at koncentrere mig for bare smerter. Jeg blev faktisk lidt bekymret for om den var brækket! ”Hvis jeg bare havde husket at tage Arnica!” bebrejde jeg mig selv. Mine kollegaer forslog at jeg tog på skadestuen, så jeg ringede til akuttelefonen 1813. Her fortalte de mig navnet på det hospital som lå tættest på og som hurtigst kunne tage mig. ½ time senere blev jeg modtaget på skadestuen af en venlig læge.

Jeg havde heldigvis ikke brækket min hånd. Hospitalslægen fortalte mig at hvis du slår eller beskadiger en legemsdel hvor området smerter med det samme, hæver og du kan se knogler, så ved du at den er brækket. Kør da altid til skadestuen. Husk altid at tage Arnica 200c eller 1M med i bilen! Hvis smerten kommer senere, så er der stor sandsynlighed for at den er forstuvet. Hvis smerten forsætter efter et par dage, er det dog altid en god ide at ringe til din egen læge. For at afslutte historien, så jeg tog glad hjem. Tog Arnica 30c for smerter skiftevis med Ruta 30c. Ruta healer sener som ligger tæt på knogler som håndled, ankel, knæ & albue. Samme aften ingen smerter & jeg kunne sove. Jeg købte også en håndbandage med skinne i Matas, som jeg gik med i 3 dage. Efter et par dage kunne jeg bevæge min hånd igen & endda lave mine ”downward-facing dogs”! Jeg havde en fantastisk god oplevelse med 1813 akuttelefonen & på skadestuen. Arnica & Ruta gjorde mig smertefri og gjorde at jeg hurtig kunne bruge min hånd igen!

Læs mere om Arnica & andre traume medicin:

Arnica 1m, 200c, 30c: første middel du tager ved enhver form for skade eller trauma, fysisk som psykisk.

Arnica formindsker smerter, blå mærker, hævelser, og er yderst effektivt før & efter enhver form for operation.

Husk altid at tage Arnica 1m lige efter skaden er sket. Følg evt. op med Arnica 200c hvis du stadig har smerter.

Dagen efter kan du tage Arnica 30c hver time max. 6 doser, eller anden indikerede medicin, som eks. Ruta hvis du har forstuvet eller på anden måde har beskadiget sener tæt på knogler.

Hvornår kan du ellers bruge Arnica?

 • Tænk altid på Arnica ved forstuvelse af ankler & håndled som smerter voldsomt.
 • Ved brækket legemsdele
 • Arnica kan bruges til hjernerystelse, eller hvis du er blevet slået ud efter ulykken
 • Enhver sportsskade, eller overtræning af muskler og led. Du kan også tage Arnica 30C præventivt før din træning eller et Marathon, for at undgå ømme muskler & ledsmerter.
 • Bilulykker
 • Hjerteslag, slagtilfælde
 • Til gravide hvor barnet sparker og du har kvalme. Til fødsler.
 • Hvis du nemt får blå mærker (jernmangel) & hvis du får blå mærker efter skade
 • Forebygger jetlag & trombose (blodpropper)
 • Hvis du bliver hæs efter at have brugt din stemme for meget
 • Tennis albue efterfulgt af Rhus Tox
 • Luft i maven & oppustethed efter operationer
 • Forkølelse hvor du er øm over hele kroppen
 • Før & efter operationer – Hvis du tager Arnica har du ikke brug for smertestillende
 • Arnica patienten vil altid se ud som om han/hun ikke har det godt, men stadigvæk sige at de har det godt! Arnica ved ikke at de er tilskadekommet, men er tydeligvis i chok.

 Ved følelsesmæssige symptomer:

 • Enhver situation hvor du føler dig følelsesmæssig såret
 • Hvis du er overarbejdet eller går til eksamener, hvor du har læst for meget og sovet for lidt
 • Hvis du har mistet din selvtillid efter en ride ulykke, fald fra stige, eller enhver anden ulykke
 • Sorg – ved dødsfald eller ved separation fra de kære

Hvis du aldrig kommer dig over en ulykke tænk altid Arnica!

Bellis Perennis – hvis Arnica ikke virker!

Hvis Arnica ikke virker så vil Bellis. Bellis vil påvirke dybereliggende kropsvæv & organer. Derfor effektivt middel efter mave- eller ved brystoperationer. Bellis er det eneste middel som hjælper en svækket blære efter hysterektomi.

Forstil dig at du bliver sparket i maven eller i brystet! Så vil Bellis hjælpe ikke Arnica! Der vil måske også opstå lymfeknuder eller lymfehævelser efter et traume.

Får du ondt i ryggen eller får en øm bagdel af at sidde ned i mange timer under flyrejser eller bus/bilrejser, så vil Bellis hjælpe dig. Læs mere om flygener og flyrejsemidler her.

Apotekets middel for alle haveelskere. Du har sikkert siddet eller stået i den samme stilling i lang tid og føler dig øm overalt, især i ryggen og ned langs baller og ben. Bellis virker på det dybereliggende bløde muskel – og bindevæv, halebenet, og ledbånd.

Tænk Bellis ved skade på haleben (Hypericum), skade på ledbånd (Ruta), mod bylder, åreknuder som er ømme og til gravide som ikke kan gå pga. åreknuder under graviditeten.

Effektivt middel til ældre som lider af svimmelhed.

Tag 1 dose hver 15 min. op til 2 timer og se om midlet hjælper. Du kan herefter se om du har brug for andre midler, såsom:

Ruta 6c, 30C: Støtter & styrker beskadigede sener, led & ledbånd, som er tæt på knogler. Forstuvelser, eller overrevede ledbånd. Ruta er det primær middel mod smerter i achilles senen. Effektiv middel mod belastningsskader, hvis du sidder meget ved computeren og udvikler musearm og til trætte & ømme computer øjne.

Brækkede ben, forstuvelser hvor der er sket skade på sener og ligamenter, især håndled, skuldre, knæ & ankelled.

Hvis du udvikler følsomme knuder på senerne efter skade, især på skinnebenene.

Ruta smerten føles som en ekstrem stivhed, som om du er fanget i cement.

Ruta tages efter Arnica til forstuvelser af sener & ledbånd tæt på knogler. Arnica hjælper skader på muskelvæv. Hvis intet hjælper tænk på Strontia Calc.

Tænk på  Bryonia hvis du får smerter ved bare den mindste bevægelse. Du er irriteret & ønsker bare at ligge ned for dig selv, da blot et løftet øjenlåg eller det at trække vejret gør ondt! Benyttes ofte til brækkede ben eller forstuvelser (Eupatorium perf. Ved voldsomme smerter & Bryonia ikke hjælper).

Rhus Tox 30c: er Bryonias modsatte smerte medicin. Tænk altid Rhus Tox ved stive led hvor smerterne fremtræder lige når du begynder en bevægelse. Efter et stykke tids bevægelse, forsvinder smerterne igen. Rhus Tox ønsker at være i bevægelse, hvor Bryonia vil ligge helt stille. Rhus Tox strejker sig hele tiden og bevæger sig rastløst rundt omkring.

Rhus Tox er det primære middel mod forstuvninger, især når muskelvæv & led er beskadiget. Leddene vil være varme & hævede & der er en stor stivhed i området, som bliver bedre ved at bevæge det. Lige så snart du sætter dig eller ligger dig ned kommer smerten. En stor gigt medicin.

Homøopatisk medicin er en effektiv smertemedicin til enhver form for skade eller traume. Med homøopatisk medicin vil du hurtigere komme dig over chok. Selv hvis der er behov for operativt indgreb, vil du hurtig komme på benene igen!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

og vær altid på forkant med dit helbred!

Du modtager kun nyhedsbreve et par gange om året med de bedste tips til hvordan homøopati kan hjælpe dig.