Title Image

Forbyg Jetlag & andre rejseproblemer med homøopati!

Forbyg Jetlag & andre rejseproblemer med homøopati!

 Lider du af jetlag & har du kuk i dit indre ur? Får du hævede ben under flyverejsen? Har du flyskræk? Så kunne homøopati være løsningen for dig!

Hvis du har fløjet over flere tidszoner, har du nok oplevet at være groggy midt på dagen, søvnig under aftensmaden og totalt ude af stand til at sove om natten. Hvis du har kronisk jetlag kan det være en regulær arbejdsskade med symptomer som søvnløshed, maveproblemer & nedsat præstationsevner. Er du turist forringer disse symptomer ofte din ferieoplevelse.
Det tager tid for kroppen at omstille sig til en ny døgnrytme. Jo flere tidszoner der passeres, desto værre bliver plagerne. Forskning viser, at den menneskelige krop kan tilpasse sig op til to tidszoner om dagen, men du kan godt risikere, at det tager op til en hel dag pr. zone, du har krydset, at være fuldstændig tilvænnet den nye døgnrytme.
 

Præventiv Jetlags Program med homøopati:

 
Start jetlagsprogram dagen før du skal rejse. Hvis du føler træthed på flyveturen eller hvis du bliver øm I kroppen, så medbring altid dit lille rejsekit om board:

Arnica 30c eller 200c: Apotekets primære jetlags medicin. Ofte sover du kun lidt under hele turen. Arnica vil hjælpe dig hurtigere over trætheden, især fysiske træthed og muskelsmerter. Tag 1 pille dagen før, et par doser undervejs, hvis din krop gør ondt under flyvningen. Ved landing tager du 3 doser dagligt indtil bedring.

Arnica+Rad Brom+Electricas 200c: Jetlags Combi, især hvis du er bekymret for stråling. Tag 1 dosis før du boarder flyet. Evt. et par doser undervejs og når du lander 3 doser daglig i 2 dage.

Kali Phos 6c har en beroligende virkning på dit nervesystem. For dig som meget nemt bliver overstimuleret, lider af jetlag ved større tidsforskel & lange flyrejser. Kan tages både før & efter flyveturen.
 

Under flyverejsen:

 
Lider du af rygsmerter, muskelsmerter og ømhed i hele kroppen, vil Arnica 6c hjælpe dig. Arnica støtter dit kredsløb når du sidder ned under lange flyvninger.

Bellis Perennis 6c Effektivt middel mod de ømme balder & hvis din rygsøjle føles øm & stiv ved at have siddet så mange timer.

Chamomilla 200c Hvis du eller dit barn skriger af smerter & ikke kan trøstes af bare smerter. Effektivt middel for de små poder som bliver irriteret.

Øresmerter: Pulsatilla 30c eller 200c: Akut & pludselige smerter I ørerne, især hvis flyet mister højde.

Belladonna 30c eller 200c: Pludselig voldsom smerter I ørerne. Især hvis det er I højre øre.
Gentag dosis hver 10. minut indtil du mærker at smerterne er på retur.

Hævede ben, fødder, ødemer:  Nat Mur 6c Reducerer hævede ben, ankler & fødder. Tag 2 doser dagen før du rejser og 3-4 doser under din flyvetur. Har du et svækket lymfesystem & kredsløb tænk på Hamamelis, Pulsatilla, Sepia eller Lachesis afhængig hvilke symptomer du har.
 

Tips:

 
Bevæg dig så meget du kan under flyveturen; gå, lav lymfeøvelser eller yoga. Sørg for at drikke godt med vand under hele flyveturen. Tag øretelefoner på for at holde lyde ude, så undgår du hovedpine. Undgå alkohol også 24 timer inden du skal afsted. Du kan også tage ekstra Echinacea og C –Vitamin.
 

Når du er ankommet og dagene efter:

 
Cocculus 30c eller 200c: Hvis du er svimmel, har kvalme eller hovedpine, eller hvis du føler dig lidt ved siden af dig selv pga. mangel på søvn. Kan tages 2-3 dage indtil du får det bedre.

Arsenicum 6c 1 pille daglig hjælper dig til at vænne dig til den nye tidszone, nyt klima og forhold, både fysisk & psykisk. Ofte får vi maveproblemer fordi vi skal vænne os til den lokale mad & vand. Medicinen vil gøre dig mindre tilbøjelig til at få maveproblemer eller blive forkølet.

Arnica & X-ray 30c når du lander & dagen efter vil genoprette dit søvnmønstre & give dig mere energi! Enten som tørre doser eller tilføj et par piller i et flaske og tag små slurke i et par dage. Sæt altid en label på flasken, så du ved hvilke midler du tager!

Hvis du stadig har jetlag efter et par dage, kan du også tage en dosis af din konstitutionelle medicin. Medicinen vil ofte få dig tilbage i balance efter enhver form for traume, også lange flyveture.
 

Tips:

 
Sørg for at få sollys, da det er en af nøglerne til at komme sig over regulært kuk i døgnrytmen. Det skubber til din hormonelle cyklus på den rigtige måde og vil i sidste ende være med til at du bliver vågen og søvnig på de rette tidspunkter.

Drik masser af vand. Jetlag kan også være symptomer på dehydrering under flyveturen.

Få en kropsmassage samme dag du ankommer til ny tidszone.

“Grounde” dig selv ved at tage dine sko af og gå på græs, sand eller jorden!
 

Lider du af flyveskræk? Så er der hjælp at hente med homøopati!

 
Pludselig flyangst & frygt før din flyvning eller stor spænding, tænk altid på Aconite eller Argent nit: Er du anspændt i hele kroppen? Taler du hele tiden fordi du er nervøs? lider du af højdeskræk, er du utilpas i store folkemængder? Eller har du klaustrofobi? Eller måske får du også tynd mave inden du skal ud af døren eller når du skal boarde flyveren?

Gelsemium et andet effektivt homøopatisk middel mod flyveskræk. Du er meget stille (lider I stilhed), du er tilbagetrukket, du ryster over hele kroppen, og du er specielt bange og lukker ned når flyet letter & lander (Tænk også på Borax hvis du er bange når flyet lander).
 

God Rejse!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

og vær altid på forkant med dit helbred!

Du modtager kun nyhedsbreve et par gange om året med de bedste tips til hvordan homøopati kan hjælpe dig.