Title Image

Æteriske Olier – Detox med Lemon

Æteriske Olier – Detox med Lemon

ÆTERISKE OLIER – EN VERDEN AF DUFT, FARVER & VELVÆRE!

 

lemon

 

Vidste du at æteriske eller essentielle olier som de også kaldes, kan styre dine sanser, følelser, hukommelse & stimulere udskillelse af hormoner?

 

Eksempelvis vil alle former for citrus-dufte, som appelsin, grapefrugt, mandarin og citron gøre os glade og i godt humør. Specielt citron olien har en opløftende virkning. Lemon vil gøre dig glad & øge din fokuserings evne og koncentration. En Japansk undersøgelse har vist at elever forbedrer deres resultater betydeligt, når der bliver anvendt ultralyds-diffusere med duften af terapeutisk æterisk Lemon. Lemon er derfor også god mod nervøs uro.

Æterisk olier er ekstrakt af plantemateriale fremstillet ved destillation, presning eller udtrækning. Lemon olien er lavet af koldpresset citron skral. Derfor skal du altid sørge for at købe kun økologiske og rene non-GMO æteriske olier.

Æteriske olier har været brugt i tusinder år og går tilbage til oldtidens Iran, Kina samt til Egypten, hvor man brugte cedertræsolie til balsamering af lig. Æteriske olier kom til Europa i middelalderen og blev anvendt som smertestillende, sårhelende og til bakteriehæmmende formål. Indiens medicinske system Ayurveda  har brugt lemon olien i flere tusinde år. Mange af disse urgamle videnskaber er næsten gået tabt, men her har du muligheden for genindføre dem og dermed øge din sundhed, velvære og få et renere hjem uden kemikalier.

 

Lemon Olien – Din Daglige Detox

 

 • Virker rensende & afsyrer kroppen. Et par dråber i et glas vand hver morgen vil binde affaldsstoffer til sig og hjælpe kroppen til lettere at skille sig af med afgiftsstoffer

 

 • Lymferens – Lemon sammen med et par dråber Grapefrugt i vand hver morgen. Grapefrugt olien styrker lymfesystemet og dermed får du også udskilt affaldsstofferne via lymfesystemet. Det kan være en fordel at drikke vandet varmt hvis du skal støtte dit lymfesystem

 

Lemon Olien anvendes indenfor Den Ayurvediske Naturmedicin:

 

Lemon olien bruges terapeutisk til at stimulerer & støtte fordøjelsen:

 • Styrker lever & fremmer fordøjelsen
 • For kvalme & opkastning
 • Kolik smerter
 • Forebygger forstyrrelser i næringsoptagelse
 • Forbygger dårlig ånde & sure opstød
 • Styrker & ernærer din hud
 • Anvendes ifm. vægttab & regulering af forhøjet kolesteroltal
 • Er bakteriedræbende og virusbekæmpende – Citrus olierne indeholder monoterpiner, som bekæmper bakterier og virus. Derfor en effektiv antibakteriel olie for almindelige forkølelser. Udover at slå bakterier og virus ihjel, vil lemon olien også virke slimløsende, især hvis betændelse har sat sig i bihulerne.
 • Har du fået en splint i fingeren, 1 dråbe lemon gør underværker!

 

Lemon Olien Til Din Personlige Pleje & Rengøring

 

 • Slukker din tørst – 1 dråbe i en vandflaske eller i et glas vand når du er på restaurant
 • Tilføjes lidt honning hvis du får ondt i halsen
 • Tilføjes kokosolie til din daglige negle massage & neglepleje
 • Kan bruges i din daglige mundhygiejne ”Oil Pulling” – en skefuld økologisk kokosolie + 1 dråbe lemon olie kan forebygge tandsten. Pebermynte, Clove eller Frankincense kan også bruges
 • Bruges til din saunagus eller i dit karbad
 • Neutralisere lugte & kan bruges som spray på renset tøj, som indeholder kemikalier. Lemon efterlader en frisk & opløftende duft!
 • Vores børn elsker at efterlade tyggegummi, vingummi & fedtpletter overalt på møbler & overflader. Lemon fjerne mærker, fedtstoffer & klistermærker fra vinduer, møbler eller materialestoffer. Selv olie på tøj bliver fjernet uden eftertryk! Et par dråber på pletten og du kan se med egne øjne hvordan pletten fjernes. Doser et par gange.
 • Selv ultra beskidte håndværker hænder med olie kan vaskes rene med lemon! Bland med kaffegrums!
 • Rengøring af køkkengulve, køkkenskabe- & hylder samt rustfrit stål & sølvtøj
 • Bruges til at pudse dine vinduer og spejle

 

Værd At Vide!

 

Æteriske olier må ikke anvendes indvortes medmindre det er angivet på flasken! Nogle olier må gerne indtages i et glas juice eller et glas vand, gerne med lidt olie eller i kapsler så olien bedre kan optages af kroppen . Typisk anbefales der max. 2-6 dråber om dagen ved normal brug. Bedste måde at

Æteriske olier indeholder koncentreret fytokemikalier (planters sygdomsbekæmpende stoffer). Citrus frugternes fytokemikalier (eriodictyol, hesperetin, naringenin m.fl.) har mange sundhedsgavnlige virkninger:

 • Kræfthæmmende virkninger
 • Anti-oxidative virkninger dvs. neutraliserer frie radikaler
 • Antiøstrogene virkninger dvs.
  • Reducerer risiko for hormonrelateret kræft
  • Vedligeholder knogletæthed
  • Forbedrer kolesterolniveauet
 • Anti-inflammatoriske virkninger
 • Bekæmper bakterier, virus og svampe

 

Pas på Citrus olier er fototoksiske!

 

Husk at Lemon & andre citrus olier som Bergamot, Appelsin, Grapefrugt, Lime & tildels Mandarin er  fototoksiske. Hvis du  påfører citrus olier på huden, så undgå direkte sollys & solarium 12 timer efter. Også selvom du fortynder med bæreolie.  Det kan forårsage forbrænding & permanent pigment forandringer i huden. Der er ingen risiko hvis du benytter citrus olier i madlavning eller drikker det i vand.

Vær varsom med at bruge citrus olier i din duftlampe, da de kan ætse plastik! Det gælder også din drikkedunk. Bedst at drikke af glasdunke.

 Æteriske olier må aldrig anvendes direkte og ufortyndede på huden (med undtagelse af Lavendel og Tea Tree). Du kan i stedet for fortynde din Lemon olie med koldpresset jojoba- eller olivenolie.

Hvis du indtager homøopatisk medicin, lad der gå 1 time mellem indtagelse & brug af din æteriske olier. Husk der er æteriske olier som modvirker effekten af homøopatiske midler. Læs mere om forholdsregler her.

Advarsel: Opbevares utilgængeligt for børn. Må ikke anvendes på børn under to år ud på aromasten (undtagen kamille, lavendel og mandarin). Hvis du er gravid, ammende, tager medicin, eller har en medicinsk tilstand, konsultere altid din læge før brug.

Opbevaring: Opbevares på et køligt & mørkt sted.

Sørg altid for at kende din leverandør, så du ved hvorfra dine olier kommer. Doterra æteriske olier er formidler af 100 % rene æteriske olier & samarbejder med verdens bedste olie producenter. Læs mere her, eller kontakt mig hvis du har spørgsmål eller ønsker at købe produkterne.

 

Kilder:

http://drericz.com/eo-club-free

www.doterra.com

http://www.plantemad.dk/fytokemikalier.html