Title Image

Er du & din familie ramt af maveinfluenza? Fortvivl ikke Homøopatien kan hjælpe dig!

Er du & din familie ramt af maveinfluenza? Fortvivl ikke Homøopatien kan hjælpe dig!

Ligger du underdrejet med maveinfluenza så læs mere her!

Maveinfluenza er et udtryk, der dækker over flere forskellige typer maveinfektioner, såsom ”Roskildesyge, omgangssyge og noroviurs. Maveinfluenza skyldes ikke bakterier forårsaget af bakterier som salmonella eller e. coli. Men skyldes mange forskellige vira, bl.a. rotavirus, norovirus, adenovirus, type 40 eller 41, sapovirus og astrovirus.

Maveinfluenza er typisk forbundet med diarre, opkastninger, mavesmerter & influenza lignende symptomer som hovedpine & feber (på trods af at virusen ikke er en influenzavirus!), og varer i 1-3 dage.

Maveinfluenza er ikke farlig hvis man er sund og rask – men for individer der har et nedsat immunforsvar, er risikoprofilen en helt anden; her er akut hospitalsindlæggelse nødvendig.

Homøopati – Effektiv behandling mod maveinfluenza og diare!

Ved homøopatisk behandling er det vigtigt at lægge mærke til ”de mærkelig, sjældne og ejendommelige symptomer”, som du manifesterer. Hvad er ejendommeligt ved din diarre eller opkast? Du skal også lægge mærke til om du er tørstig? Har du feber? Har du lyst til at spise noget specielt? Hvordan er dit humør? Det som er anderledes er relevant. Der findes en del homøopatiske midler for influenza vira. Her er de mest anvendte midler for maveinfluenza, som kan få dig hurtigt tilbage på benene:

Arsenicum album:

Midlet som du må have I dit homøopatiske apotek! Der er brændende smerter i spiserør & maven, med meget kvalme. Din tunge har hvid belægning. Du er meget rastløs & bange, især omkring midnat, hvor alle symptomer forværres. Du ønsker nogen ved din side og de må gerne holde din hånd eller din pande. Du fryser over hele kroppen. Du er tørstig, men tager kun små slurke vand, som kastes op med det samme. Udover opkast, har kan du også have vandig diarre. Du føler stor udmattelse, især efter diarre. Læs mere om Arsenicum her.

Baptisia:

Meget effektiv middel mod maveinfluenza. Benyttes i mange forskellige epidemi sygdomme som i tyfus, difteri og blodforgiftninger. Baptisia var den primære medicin under Den Spanske Syge i 1918. Du oplever en frygtelig fornemmelse i din mave, især omkring leveren med dårlig ånde. Du er meget rastløs og kan ikke finde ro. Du kan virke forvirret og kan ikke finde ud af hvor du er. Du har ondt i hele kroppen. Du har ingen appetit men ønsker at drikke lidt vand en gang i mellem. Du får pludselig høj feber med dårlig svedlugt.

Ipecac

Apotekets kvalme & opkastnings medicin! Voldsom kvalme, som ikke forbedres, selv efter opkast. Du er ofte svimmel efter din opkast og dine opkast kommer i bølger. Du har måske også en migræne lignende hovedpine sammen med kvalmen. Kendetegnet ved Ipecac er at du har en ren tunge trods dine mavesymptomer, samt meget mundvand.

Podophyllum:

Apotekets mest anvendte diarre middel. Du har eksplosiv diarre med luft, som sprøjter ud til alle sider. Afføring er tynd, gul & indeholder slim. Du har mavekramper, som forbedres ved at bøje dig forover og holde dig på maven. Dine symptomer er værst om morgenen.

Veratrum album:

Maveinfluenza med både opkastninger & diarre, som er voldsom & kraftig. Så kraftig at du har afføring når du slipper luft. Du er iskold og har koldsved, specielt i ansigtet med kold ånde. Du kollapser og er meget svækket. Du er tørstig efter koldt vand og har lyst til surt. Du bøvser efter du har spist & har sure opstød.

Andre midler til akut maveinfluenza kan være Pulsatilla, Phosphorus, Nux vomica, Sulphur.

Dosis:

  • 200c er ideelt men hvis du kun har 30c gives medicinen med kortere intervaller
  • Hvor mange doser du skal tage, afhænger af hvor alvorlig din tilstand er. Start med 1 dosis hver ½ time indtil bedring.
  • Det som afgør om du er i bedring, er din generelle tilstand. Hvis du har stor angst eller rastløshed med din maveinfluenza og dette forbedres, så er du i bedring, selvom din diarre eller opkastning kun forholdsvis er forbedret.
  • Tag altid 2 eller 3 doser af dit middel inden du skifter til et andet middel. Hvis du vælger et andet middel, observer da om dine symptomer bliver bedre eller værre.

Selvhjælpstips:

  • Sørg for at holde dig hydreret med at indtagelse masser af vand, hvis du kan holde det i dig. Drik små slurke af pebermynte- eller ingefær te eller hjemmelavet suppe. Midlet CHINA 30C er midlet som du kan tage 3 x dagligt et par dage efter for at genoprette din væskebalance.
  • Hvis du har feber, så undgå at spise noget og lad kroppen klare healingen. Aconite, Belladonna, Chamomille er de 3 store febermidler.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

og vær altid på forkant med dit helbred!

Du modtager kun nyhedsbreve et par gange om året med de bedste tips til hvordan homøopati kan hjælpe dig.