Title Image

Hav Dit Homøopatiske Sommer Apotek Klar!

Hav Dit Homøopatiske Sommer Apotek Klar!

Sommeren er endelig kommet og vi springer alle ud for at nyde solens varme stråler & alle de aktiviteter som hører med. Men ikke alle kan tåle solen. Her er et par nyttige sol- & sommer nødhjælpsmidler som du kan bruge henover sommeren:

HEDESLAG

kan være alvorligt og forekommer nemt når du opholder dig længe i solen, eller er aktiv i solen. Du bliver dehydreret & mister saltbalancen. Symptomer er ofte udmattelse, desorientering, vejrtræknings besvær, hurtig puls, kvalme med diarre & feber, høj kropstemperatur, og nogen gange får du kramper eller mister bevidstheden. Læg i første omgang personen ned med fødder let hævet. Løs alt tøj og der gives let saltet vand hver 15. minut. Frugt juice kan også hjælpe. Homøopati har også en effektiv virkning. Her er et par midler fra apoteket:

Aconite: Du falder i søvn i solen eller du falder pludselig udmattet sammen. Aconite gives altid når dine symptomer kommer som et lyn fra en klar himmel. Du er bleg, svimmel, har kvalme, høj men tør feber, ansigt meget rødt & hovedpine. Du er rastløs & har en intens angst for at dø. Du har en enorm tørst. Tag altid Aconite hvis du er i chok.

Belladonna: Ligner Aconite ved pludselige symptomer. Men giv altid Belladonna hvis din kropstemperatur er højere end 40.5 grader. Ring straks 112 og tag Belladonna indtil du når skadestuen. Dit ansigt er rødt & meget varmt, føles som om alt blodet fra hele kroppen er røget til hovedet. Dine hænder & fødder er kolde. Pulserende hovedpine. Du skriger, har måske febervildelse & hallucinationer med krampeagtige bevægelser. Alle dine sanser er intense. Tænk altid Belladonna når du får en panik følelse i dig. Du er ikke tørstig. Dit solstik kommer ofte kl. 3 om eftermiddagen. Læs mere her.

Carbo Veg: Apotekets ”genopliver”. Du mangler ilt og gisper efter vejret. Har behov for ventilation & frisk luft. Du er bleg & blå. Dette er en alvorlig tilstand, så kør straks på skadestuen. Du kan give Carbo Veg. på vejen  dertil. Du føler at du er ved at dø, er meget svag & besvimer.

Glonoinum: Nitro-Glycerin bruges til at lave dynamit. På samme måde får du en ”bombe af en hovedpine”, eller klyngehovedpine, som varer mere end en dag. Primære medicin for solstik, som efterfølges af voldsom hovedpine. Ligner Belladonna med den pulserende, brændende hovedpine med følelsen af at alt blod går til hovedet, men I glonoinum går det også til hjertet. Effektivt til at få systolisk blodtryk ned. Glonoinum får det bedre ved kulde & kolde omslag. Belladonna hader kulde.

Natrum Carb: Du er aldrig kommet dig over dit hedeslag solstik og dine symptomer er blevet kroniske. Nat-Carb kan også bruges akut, hvis du altid lider i solens varme og under en hedebølge. Du kan simpelthen ikke tåle solens stråler. Varmen gør dig udmattet, du får voldsom hovedpine hver gang du er i solen, du kan ikke sove og hver gang du drikker noget koldt får du maveonde. Du bliver nød til at være indendørs hele sommeren. Nat-Carb er sommerens homøopatiske afkølende redning!

 

 

 

 

SOLSKOLDNING – ER DU ALLERGISK OVERFOR SOLEN?

Får du kløe, brændende vabler, skæl eller små knuder på huden efter ophold i solen? Så er du sikkert en af de 15% af befolkningen, som er overfølsom overfor solens ultraviolette stråler. Natrium Mur, Clematis Eracta & Hypericum er blot nogle af de nyttige homøopatiske midler. Andre midler kan være:

Belladonna: Intens rødme, dunkende, brændende hud. Din hud udstråler så meget varme, at andre kan mærke den. Du er rastløs, har tør feber og har lyst til lemonade.

Calendula: Gives ved 2. & 3. grads forbrændinger. Fremmer hurtig healing & er antiseptisk, så du undgår betændelse og ar dannelse.

Cantharis: 2. & 3. grads forbrændinger, voldsomme brændende smerter, blærer som brænder og klør. Alt berøring gør det værre, men forbedring ved kolde omslag.

Urtica Urens: Voldsom kløe, svie, brændende vabler. 1. grads forbrændinger. Effektiv mod kløe og for at undgå betændelse. Nældefeber efter skaldyr, eller hvis du er blevet stukket af en brandmand.

VARMEKNOPPER (Miliaria) udslæt på huden p.g.a. varme & fugtigt vejr, hvor sved fanges under huden: Ant Crude 6c & Nat Carb 6c 2 x dagligt.

FORKØLELSESSÅR I SOLEN: Nat Mur. Læs mere her.

Du kan forebygge solskoldning med Sol 200 før afrejse hvis du ved din hud er meget sensitiv overfor solen!

 

 

 

 

DEHYDRERING

Kroppen dehydrerer, taber salt fordi du sveder mere end du plejer. Drik masser af vand og tilsæt lidt salt i dit vand eller drik frugt juice eller ingefær som hjælper dig hurtigere til at genvinde normal væskebalance. Brug af homøopatiske midler mod dehydrering er:

China: Primære medicin for dehydrering. Du lider samtidig af sommer diarre.

Aconite: Dehydrering med tørst & ingen urin produktion.

Veratrum Album: Dehydrering med kollaps & chok. Koldsved på panden. Dine hænder er iskolde. Hovedpine med kvalme opkast & diarre. Effektiv middel mod sommer diarre med koldsved. Du er bleg, og du kan ikke holde nakken oprejst. Du er meget tørstig efter isklumper og er helt stille.

Muskel kramper ved at gå for mange gåture på stranden og i naturen: Husk altid at drikke masser af vand og gerne tilsat lidt salt hvis du træner meget og er aktiv i solen. Er skaden sket tag Mag Phos eller Cuprum Met.

HVORDAN TAGER JEG AKUT HOMØOPATISK MEDICIN?

Ved ordinering af akut homøopati skal de homøopatiske principper følges:

  • Efter Lighedsprincippet” – du skal forsøge at matche de symptomer du har, med de symptomer som medicin profilen.
  • “Less is More” – Brugen af minimal dosis for at stimulere kroppens egen healings proces.

Tommelfinger reglen er, at det er bedst at administrere minimum dosis. Vurder hvor kritisk situationen er. Er den intens så skal du dosere hyppigere og vente på en respons. Når du begynder at få det bedre, skal du tage medicinen mindre hyppigt. Når ønsket resultat er opnået, skal du stoppe med at tage medicinen. En forlænget indtagelse af medicinen kan medfører forværring af din tilstand.

Hvis du får tilbagefald så skal du begynde at tage dine doser igen. Hvis du har taget 3 doser og du ingen forskel mærker, betyder det at den valgte medicin ikke passer de symptomer du har. Du må derfor finde et bedre match, ved at vælge en anden medicin.

Brug din sunde fornuft og mave fornemmelse. Søg altid lægevagten eller skadestue ved alvorlige nødsituationer eller hvis du er i tvivl, så kontakt din homøopat eller lægevagten.

HVILKEN STYRKE MEDICIN (POTENSERING) SKAL JEG BRUGE I AKUT CARE?

Som hovedregel giver du den homøopatiske medicin, som matcher dit symptom billede, uafhængig af hvilken styrke det er. Men hvis du kun har lave styrker, så tager du hyppigere doser indtil bedring.

Normalt gives akut homøopatisk medicin i 30C eller 200C og i seriøse tilfælde bruges 1M styrker. Tag medicinen indtil du mærker at du er i bedring og gentag kun dosis hvis du får tilbagefald.

Kontakt altid din homøopat hvis du er i tvivl.

HYPPIGHED AF AKUT HOMØOPATISKE MEDICIN?

Dosis: Hver1/4 – ½ time indtil du er i bedring, hvorefter der går længere tid mellem hver dosis. Gentag doser når du mærker at symptomerne vender tilbage. Hvis der ingen bedring er efter 2 doser (1 time) så vælg en mere passende medicin eller kontakt din homøopat. Du vælger også anden medicin, hvis dine symptomer ændre sig undervejs. Læs mere her.

ALVORLIGE AKUT NØDSTILFÆLDE:  Du har en kropstemperatur over 40.5 grader, er i voldsom smerte og i chok, eller du kan ikke trække vejret ordentligt. Her ringer du akut efter en ambulance:

Dosis: tag din dosis hver 5. minut er mindre, imens du venter på ambulancen. Hvis medicin er den rigtige vil der være en hurtig forbedring af dine symptomer. Når du begynder at få det bedre, forlæng tiden mellem hver dosis. Hvis der ingen forbedring er indenfor 1 minut, vælg en anden medicin.

En dosis er det samme som 1 pille eller 6-7 dråber hvis medicinen er i væskeform. Pillen eller væsken lægges på din tunge, som vil opløses af sig selv ved hjælp af slimhinder i munden. Du skal ikke sluge pillen eller tage den med mad eller drikkelse. Hvis du er særlig sensitiv eller ikke er i stand til at tage medicinen, så kan du alternativt lugte til medicinen (olfaktion). Du kan også lægge en pillen i et glas vand, rør godt rundt og tage et par dråber af medicinen på dine læber eller håndled.

Få tips om dit rejseapotek her!

Ønsker dig en fantastisk sommer!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

og vær altid på forkant med dit helbred!

Du modtager kun nyhedsbreve et par gange om året med de bedste tips til hvordan homøopati kan hjælpe dig.