Title Image

Eksamen & præstationsangst behøver ikke at være stressende!

Eksamen & præstationsangst behøver ikke at være stressende!

Har du oplevet at den berømte klap gik ned?

Har du angst for at fejle til eksamen eller præstationsangst?

Har du koncentrationsbesvær & hjernetåge?

Lider du af søvnløse nætter og overvældelse?  Hovedpine?

Her er et par homøopatiske midler, som kan være nyttige til at hjælpe dig af med eksamen stress & præstationsangst. Midlerne vil sikre dig fuld koncentration, energi & nul stress til enhver udfordrende begivenhed:

Aconite – Apotekets Valium: Pludselig akut panik, angst, uro og rastløshed, før en begivenhed som eksamener eller før en præsentation. Du vandrer fra et sted til et andet & du kan ikke holde dig i ro. Du har følt dig forberedt til eksamen og er fuld af selvtillid, men pludselig får du panik lige før du skal ind til eksamen. Aconite bruges som et beroligende middel efter chok eller alle tilstande hvor der er angst, især dødsangst tilknyttet. Du kan ikke tænke klart & er ude af den. Temaet i Aconite er at du oplever en pludselig intens spænding i krop & sind & har hjertebanken.

Nux vomica – Apotekets mest ambitiøse middel med behov for stimulanser: Du er meget ambitiøs med dine skole eller dit job. Elsker stimulanser som kaffe, sukker & alkohol for at holde dig kørende. Men disse medfører fordøjelsesbesvær og stor irritation.  Du vågner op kl. 3 om morgenen og kan ikke falde i søvn igen. Nux Vomina elsker udfordringer, men hader at blive forhindret i at opnå deres mål. Nux vom er til dig som læser i sidste øjeblik. Som student vil du hellere gå til fest og har tendens til at brænde lyset ud i begge ender. Læs mere her.

Arsenicum – Angst især om natten: Perfektionisten som planlægger hele sin eksamen. Men du kan alligevel gå i panik og ikke være i stand til at læse, fordi du føler rastløs. Du har tendens til løs mave før eksamen. Du får disse angstanfald lige efter midnat, hvor du vågner op mellem 12 og 02:00 med løs mave, astma og ekstrem mental og fysisk rastløshed & angst. Læs mere her.

Gelsemium – Angst starter dagen før event & du er meget træt: Du lider af stor præstationsangst. Du mangler tillid og har en tendens til at give op. Du foregriber begivenhederne med frygt & rædsel. Derfor et godt middel til alle situationer hvor du gruer for det som skal ske. Du tænker hele tiden i fremtiden. Derfor også godt for børn som er bange for at starte i skole.  Din krop ryster & du bliver meget træt, apatisk og trækker dig tilbage. Du har bare lyst til at være stille og ligge ned. (Modsat Aconite som er tørstig, er rastløs & kan ikke finde ro). Du lider af hovedpine og kan ikke tænke klart p.g.a. stress. Dine øjne er tunge og du føler som om du har influenza. Du eller dit barn behøver GELSEMIUM når angsten går direkte i blæren eller i maven.

Kali Phos – Apotekets tonic for dit nervesystem: Psykisk og fysisk overvældet & fortvivlelse med hovedpine, svaghed, udmattelse samt brain fog. Til dig som er over anstrengt & bekymrer dig uden grund.  Din eksamens stress giver dig summen for ørerne. Dette er en fremragende nerve tonic til at bruge sammen med andre homøopatiske midler i tider med forandring og stress såsom eksamener og behov for stor ydeevne.

Lycopodium – Stor angst for at brude sammen med stress: Du overvældes af frygt for fiasko og mangler tillid til dine egne evner. Lavt selvværd kan vise sig ved at få dig til at gå glip af bogstaver og ord, når du læser eller taler. Din mangel på mod dækkes af overmod, praleri & mobning. Du hader ansvar og nye udfordringer i livet. Du er sikkert bossy, irritabel og sarkastisk der hjemme, men bange når du kommer i skole. Du er den flittige student & vil altid klare dig flot til eksamen & andre udfordrende situationer. Symptomerne er ofte værst om eftermiddagen mellem 16-20, eller hvis de har mistet et måltid. Hovedpine fra lavt blodsukker. Uro i fordøjelsessystemet herunder “sommerfugle” i maven, diarré & masser af luft. Læs mere her.

Arg Nit – Angst starter flere dage eller uger før event: En god nerve medicin til dig som lider af forventnings angst længe før begivenhed, og som altid tænker ”Hvad nu hvis…?” Du er impulsiv, opfører dig irrationelt & følelsen af at være ude af kontrol. Du er så bange at du ryster over hele kroppen. Du har altid travlt, er overgearet, snakkesaglig og kan ikke slappe af. Du har en stor trang til slik & søde sager. Indre nervøsitet påvirker din blære & mave. Du har altid tynd mave & hjertebanken før begivenheden. Læs mere her.

Aethusa cynapium: Vidunder midlet mod hjernetåge & træthed pga. meget studielæsning og forberedelse.  Manglende evne til at tænke klart & fokusere, ingen koncentration & opmærksomhed. Du er rastløs, har angst og græder. Følelsen af at du ikke er i stand til at klare noget som helst & måske har du hallucinationer & har lyst til at springe ud af vinduet. Du har angstsved over hele kroppen. Du kan ikke fordøje & tåle mælk, kaster sikkert op.

Anacardium – Du har mistet din tro på dig selv & kontakten til dit hjerte!: Nervøs udmattelse og tab af hukommelse & ligefrem frygt for eksamen med manglende tillid. Du har sikkert 2 stemmer som taler til dig: En engel som siger “Det er godt at læse & forberede mig”! Men også en djævel som skaber selvsabotage: “Jeg behøver ikke at læse & hvad nytter det!”. Du lider af hovedpine p.g.a. for meget lektie læsning, og tendens til fordøjelsesproblemer. Du får det altid bedre ved at spise lidt.

Hvis du generelt lider af søvnløshed og søvnforstyrrelser: Arsenicum, Bryonia, Coffea, Ignatia, Nux V eller Sulphur

Lider du af frygt og foregribende angst: Aconite, Arg Nit, Arsenicum, Gelsemiun, Lycopodium

Mental udmattelse: Calc Carb, Cocculus, Gelsemium, Kali Phos, Nux V, Silica

Hovedpine: Calc Carb, Euphrasia, Kali Phos, Nat Mur, Nux V.


Held og lykke med din eksamen!

Læs & lyt med her om “The anti-anxiety diet”! Food is your medicin & her vil du få tips omkring hvilke fødevarer & måltider som kan reducere dine angst tanker! Bliv inspireret her!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

og vær altid på forkant med dit helbred!

Du modtager kun nyhedsbreve et par gange om året med de bedste tips til hvordan homøopati kan hjælpe dig.