Title Image

Sig farvel til dine forkølelsessår med homøopati!

Sig farvel til dine forkølelsessår med homøopati!

Du vågner op med stort forkølelsessår den morgen du skal til et vigtigt job interview!
Smerterne dunker i læberne, og såret skriger på dig i spejlet!
Hvis du har hyppige udbrud af forkølelsessår (mere end 2-3 om året) eller oplever du at dine symptomer er smertefulde, pinlige & begrænser dit liv, kan homøopatien hjælpe dig!

Husk, du er ikke alene! Forkølelsessår er meget almindelige & smitsomme. Omkring 70-80% af danskere lider af tilbagevendende udbrud, som kan være smertefulde, skræmmende, påvirke vores selvværd, og dermed vores sociale liv. Forkølelsessår skyldes en infektion med et virus fra herpes familien, Herpes Simplex Virus (HSV). Der findes 2 typer: HSV type 1, som viser sig omkring munden & i ansigtet & type 2, forårsaget af læsioner på kønsdele. Den mest almindelige årsag til forkølelsessår er HSV-1, behandles her.

Normalt bliver vi smittet som børn og denne virus ligger herefter i dvale i vores centrale nervesystem indtil en bestemt årsag aktiverer den til at vågne op igen og udløser et forkølelsessår. Du har derfor Herpes virus for livet, og forkølelsessår kan derfor ikke helbredes. Homøopatiske midler kan hjælpe med at lindre symptomerne og sænke hyppigheden af ​​udbrud. Homøopati styrker dit immun forsvar, er yderst effektivt, og har ingen bivirkninger.

Stres & manglende søvn er ofte de typiske årsager til dine udbrud. Men også et sænket immunforsvar ved forkølelse, influenza, infektioner eller feber kan forårsage et forkølelsessår. Som kvinde har du sikkert lagt mærke til, at du ofte får dine udbrud ved menstruation eller ved overgangsalderen. Hvis du har tendens til at få forkølelsesår på din underlæbe kan det være et tegn på ubalance i din tyktarm. Solen &  og eksponering over for kolde vinde eller ekstreme temperaturer, som solskoldning er også typiske udløsere. Selv tandbehandlinger & følelsesmæssig eller fysisk stress, traumer til ansigtet kan få dine forkølelsessår i live igen.

Smittefarer:

Generelt smitter forkølelsessår kun under udbrud og kan fremstå som en enkelt vabel eller som en klynge. Selv om de ofte forekommer på læberne, kan forkølelsessår også forekomme på og omkring næsen, hage, kinder og øjne. Virus kan overføres fra person til person eller fra et område af din krop til en anden ved hud kontakt eller ved at dele kopper, bestik, tandbørste, håndklæder og fødevarer, selvom vabler ikke er til stede.

Homøopati – Effektiv medicin til bekæmpelse af virus

Dine symptomer er yderst vigtige i den homøopatisk behandling og bruges som vejvisere til valg af den rigtige medicin. Kroppen taler til os og den afspejler et af de mange billeder som lægemidlerne har. Inden for den homøopatiske filosofi kaldes dette lighedsprincippet. Hvis du er tilbøjelig til forkølelsessår, er det derfor en god ide at observere dine symptomer og årsagen til dine udbrud.

Nat Mur (Almindeligt bordsalt): En af de hyppigst anvendte midler. Tages ved det første tegn på prikken og brændende fornemmelse, for at forhindre et udbrud. Perle lignende sår viser sig i ansigtet, på mund, næse og hage. Midlet kan også bruges ved akut udbrud, når sår begynder at knække og bløde. Men ikke når der dannes væskende blærer (se Rhus Tox nedenfor). Nat mur fungerer godt, når stress & solen er den udløsende faktor. Du har brug for Nat Mur, hvis dine læber er tørre og revnede, og hvis du tørster salt mad.

Rhus Toxicodendron (Giftig Efeu): Hvis Natrum Muriaticum hjælper ved starten af et forkølelsessår, hjælper Rhus Tox på mere fremskreden udbrud, og når der dannes klart væskende vabler. Rhus tox fremmer skorpedannelse og tørrer hurtigt såret op. Er bedst, hvis du oplever klynger af yderst kløende & væskende vabler omkring læberne. Bedring ses ved kogende vand. Du har lyst til koldt vand, især mælk med tør mund & din tungespids er ofte helt rød. Du er sikkert også rastløs.

Dulcamara (Bittersøde): Nyttigt til forkølelsessår, som forværres af koldt & regnfuldt vejr, ved aircondition, symptomer forværres ved at du kommer fra varm til kold luft. Ofte ses dine udbrud omkring din menstruation. Dulcamara er effektiv mod sår i ansigtet og på kønsdelene. Det lindrer brændende kløe, blærer af sår, som har dannet en gullig skorpe, hjælper blødende sår, og reducerer inflammation.

Sepia (Blæksprutte blæk): Sår omkring læber & mund. Selv omkring & indeni næsen kan der forekomme sår. Sår er smertefulde, som brænder og kan danne skorper. Du fryser nemt. Sepia er især effektiv til kvinder under graviditet, under menstruation eller i overgangsalderen. Du er irriteret, træt & uklar. Prøv sepia hvis andre homøopatiske midler ikke virker for dig.

Hvis dine forkølelsessår ikke healer, er yderst smertefulde, bløder, stikker & brænder & der dannes pus, så er Hepa Sulph indikeret. Hvis du samtidig er  overfølsom overfor kulde & koldt vand & er meget irriteret, så tag Hepa Sulph uden at tøve! Cantharis kan være effektiv hvis dine forkølelsessår er meget store, bløder og har en intens brændende følelse.

Homøopatisk Dosering:

Homøopatiske medicin i 6C, 12C, 30C eller 200C kan hjælpe dig ved et akut udbrud. Tag 1 pille med det samme du mærker at et forkølelsessår er ved at komme. Hvis du er så uheldig, at et smertefuldt udbrud er aktiveret, tag den indikerede medicin, 1 pille hver 2. time. Hvis du ser bedring efter 1 eller 2 dage, eller blot efter 1 eller 2 doser, stopper du dosering. Den gyldne regel er at stoppe medicinen når du mærker bedring. Du skal kun gentage dosis hvis symptomerne vender tilbage. Du undgår dermed forværring af symptomerne ved overdosis. Du ved at du er i bedring når såret tørrer ud,  bliver mindre & smerterne langsomt forsvinder.

Livstilsændringer & selvhjælp:

Kost er en vigtigt parameter til at forebygge forkølelsessår & udbrud. Fødevarer, der kan forværre forkølelsessår indeholde forarbejdet sukker, salt, alkohol, kaffe, kogt kød, og fødevarer, der indeholder L-lysin, som kerner, nødder, rosiner, gelatine og chokolade. I stedet kan du øge indtagelse af fødevarer med højt aminosyre, såsom bælgfrugter, fisk, kylling, æg, kød (økologisk), kartofler og ølgær.

Vitaminer spiller en rolle i at lindre forkølelsessår. Vitamin B12 og B-kompleks kosttilskud kan forbedre symptomer og gør at forkølelsessår heler hurtigere. Zink kan hjælpe med at lindre symptomer, reducere varigheden af ​​sår, og forhindre gentagelser. C-vitamin hjælper med at reducere varigheden af ​​sår, mens E-vitamin giver smertelindring. Grapefrugt frø ekstrakt, med dens stærke antibakterielle og antivirale egenskaber, hjælper, når det blandes med olivenolie og duppes på sårene.

Andre forebyggende måder er at få masser af søvn. Giv dig selv tid til at udføre stress-reducerende teknikker som meditation, Tai Chi, yoga & dyb vejrtrækning. Gå lange ture i naturen, men forsøg at undgå for meget direkte sol.

VIGTIGT!

Forkølelsessår er ikke en livstruende sygdom, men herpes virus i øjnene kan have alvorlige konsekvenser. Derfor skal denne information ikke erstatte medicinske spørgsmål & diagnoser stillet af din egen læge. Kontakt altid din egen læge hvis dine symptomer er vedvarende, og hvis du har mistanke om herpes virus i dine øjne. Jeg er ikke læge og kan ikke stille diagnoser og svare på medicinske spørgsmål.

Informationer angivet i Resoubos nyhedsbreve skal opfattes som gode råd & betragtninger, som er baseret på kliniske erfaringer og traditioner fra den homøopatiske filosofi. Du er velkommen til at dele indholdet med din familie og venner.

Ønsker du at lindre symptomerne dine forkølelsessår og sænke hyppigheden af ​​udbrud kontakt Dorte her!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

og vær altid på forkant med dit helbred!

Du modtager kun nyhedsbreve et par gange om året med de bedste tips til hvordan homøopati kan hjælpe dig.